Tengerjáró hajón bérel lakást egy férfi - olcsóbb, mintha egy szárazföldi ingatlant bérelne

tengerjáró hajó ingatlan új otthon lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nemcsak nálunk szálltak el a lakásárak, az amerikai ingatlanpiacon is meredeken emelkednek az új otthonra vágyóktól elkért összegek. Nem csoda, ha egyesek alternatív megoldásokat keresnek a lakhatásra. 

A 28 éves San Diego-i férfi 300 000 dollárt, azaz kb. 114,5 millió forintot költött a 22 négyzetméteres lakásra, amit 12 évig használhat az MV Narrative luxushajó fedélzetén. Első körben 3 évre tervez, ennyi ideig szeretne távmunkában, a hajóról dolgozni, miközben behajózza a világot, de ha beválik a terve, elképzelhetőnek tartja, hogy hosszabb távon is ezt a megoldást választja majd.

A beköltözésre azonban még várnia kell. A privát edzőteremmel, termelői piaccal, könyvtárral, mozival és külön uszodával felszerelt, 500 rezidenciás, 1000 embernek otthont adó MV Narrative csak 2025-ben áll szolgálatba.

Austin Wells a Meta kibővített és virtuális valóság részlegén dolgozik, távmunkában. Tervei szerint továbbra is az Egyesült Államok nyugati partján fog dolgozni, miközben a hajó az európai városokat látogatja majd - írja a CNBC.

„A munkaidőm az esti, éjszakai és nagyon kora reggeli órák felé tolódik el. De ez megnyitja számomra azt a lehetőséget, hogy déltől délutánig meglátogassak egy várost, majd este 6-7 óra körül elkezdjem a munkanapomat" – mondta el a férfi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.