A Harry és Meghan dokusorozat rendezője szerint a Buckingham palota hazudik

Forrás: AFP/Handout -
dokumentumsorozat rendező királyi család sorozat Liz Garbus Netflix Buckingham Palota Harry & Meghan Harry és Meghan
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor december 8-án megjelent a Harry és Meghan, az első héten 81,55 millió órával megdöntötte a Netflix nézettségi rekordját a forgatókönyv nélküli tartalmak tekintetében. A második héten ez 97,7 millió órára emelkedett. 

A Buckingham palota a sorozat megjelenése után közölte, hogy a készítők nem kérték ki a véleményüket, nem kérdezték meg az egyes állítások valódiságáról a királyi családot, de a rendező ezt cáfolja: szerinte igenis megkérdezték őket is, csak éppen nem válaszoltak a felkérésre.

Harry herceg és felesége, Meghan Markle Forrás: AFP/Handout

"Ezt azért tették, hogy lejárassanak minket... hiszen azzal, hogy hiteltelenítenek minket, hitelteleníthetik a műsor tartalmát is... Az ilyen pillanatokban kicsit úgy éreztük magunkat, mint ha az Alice Tükörországban című mesében lennénk" - mondta a Vanity Fairnek adott interjújában a dokusorozat rendezője, Liz Garbus, aki a Harry és Meghan előtt számos hasonló dokumentumfilmet rendezett már.

A rendezőnő arról is beszélt, hogy mennyire érdekesnek találta a sorozat visszhangját:

„Az emberek nagyon szívesen elolvasnak Harryről és Meghanről bármit, amit valaki más ír róluk. De amikor Harry és Meghan a saját szavaikkal akarják elmesélni a történetüket, az hirtelen kérdésessé válik" - fejtegette véleményét Garbus, aki szerint lényegesen több dokumentumanyag jelent már meg a hercegi párról mások tollából, mint ahányat ők maguk valaha készítettek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.