Így lesz tökéletes a húsvéti kalács kenyérsütő gépben

Forrás: Shutterstock/Africa Studio -
sütés húsvéti kalács kalács
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tízpercnyi időráfordítással is összedobhatsz egy húsvéti kalácsot kenyérsütő géppel, így akkor sem kell lemondanod a házi készítésű finomságról, ha még kezdő vagy ezen a területen.

A kenyérsütő gépek megkönnyítik az életünket és lehetővé teszik, hogy frissen sült pékáru illatára ébredjünk. Sokszor azonban ezek a gépek porfogóvá válnak a konyhában, pedig valódi segítséget nyújthatnak a sütésben.

A kenyérsütő gépek lehetővé teszik, hogy frissen sült pékáru illatára ébredjünk Forrás: Shutterstock/Africa Studio

A kelt tésztákhoz általában nem lehet pontos receptet írni, mivel a különböző típusú lisztek eltérő tulajdonságokkal rendelkezhetnek. Ahhoz, hogy gyors sikereket érjünk el, ismerjük meg a gépet és az adott lisztfajtát, és kezdetben ne használjuk az időzítő programot! A művelet elején legyünk jelen, hogy beavatkozhassunk, ha szükséges!

Tegyük az összes hozzávalót a gép tartályába és indítsuk el az alapprogramot! Az első tíz percben figyeljük a massza állagát! Ha szép, lágy gombócot látunk, akkor jó lesz a végeredmény.

Amennyiben a tészta túl kemény, túl rugalmas vagy túl híg, akkor állítsuk be a sűrűségét pici liszttel vagy langyos vízzel/tejjel! Ha a tészta megfelelő, lecsukhatjuk a gép fedelét és magára hagyhatjuk a következő néhány órára.

Tegyük az összes hozzávalót a gép tartályába és indítsuk el az alapprogramot Forrás: Shutterstock/Vitolga

Ha betartjuk a fenti tanácsokat, a végeredmény olyan lesz, mint a sütőben sült ropogós kenyér vagy kalács. Így a kenyérsütő gép ténylegesen jó szolgálatot tehet, és nem kell porfogóként végeznie a konyhában. Az időt, amit a gép megspórol nekünk, felhasználhatjuk a tojások festésére vagy egyéb húsvéti teendőkre.

Ha kíváncsi vagy azokra a tippekre, melyek betartásával biztosan zseniális kalácsot készíthetsz, olvasd végig a Vidék Íze cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.