Körtvélyessy Kinga vallomása: "Féltem Lilit az előítéletektől!"

Instagram -
cigányság Körtvélyessy Kinga előítélet roma L.L. Junior
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Körtvélyessy Kinga nagyon fontosnak tartja, hogy ne a bőrszín alapján ítéljék meg az emberek a másikat. Az édesanya a kislányát, Lilit is arra tanítja, hogy a külső helyett foglalkozzon az emberek belső értékeivel.

L.L. Junior egykori párja nagyon fontosnak tartja, hogy a gyerekek legyenek elfogadóak egymással, és kétéves lányát, Lilit is ebben a szellemben neveli.

"Úgy érzem, nem foglalkozunk eleget a gyerekek közötti rasszizmussal sem. Én vegyes házasságból jövök, így Liliben is sokféle vér csörgedezik. Engem mindig úgy neveltek, hogy valakit nem a színe alapján ítélünk meg, és ezt szeretném a gyermekemnek is megtanítani..." - hangsúlyozta az édesanya, majd így nyilatkozott a rasszizmussal kapcsolatban:

"Féltem Lilit az előítéletektől! Hiszen a cigány az nem szitokszó, mert mindig attól függ, milyen szövegkörnyezetben halljuk, mi az értelme. Ezt tanítom a lányomnak is, és példát szeretnék mutatni neki ezzel. Nem szabad megbélyegezni valakit csak azért, mert eltérő a külseje, más az anyagi helyzete, vagy fogyatékkal élő.... Nekünk, szülőknek kell megtanítanunk, hogy a belső értékek számítanak, én is így választottam anno férjet, ez az én példám Lilinek"

– részletezte Kinga, aki éppen válik a gyermeke édesapjától, L.L. Juniortól.

Az édesanya a Borsnak elárulta, hogy bár nehéz időszakon megy keresztül, nagyon büszke arra, hogy saját márkát épített, nyitott egy boltot, és a saját álmát éli.

"Lili sokszor eljön velem tárgyalásokra, ahol nagyon nyitottan fogad mindenkit. Mondatokban beszél, pedig még csak kétéves. Ez egy új korszak az életemben: így harcolok amellett, ami fontos nekem, nekünk"

-ecsetelte a lapnak.

Instagram

L.L. Junior egyébként két hónappal ezelőtt utazott el Dominikára,hogy új vállalkozást indítson, és a hírek szerint nem szeretne egyhamar visszatérni Magyarországra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.