4 fürdőszobatrend, melyektől elbúcsúzhatunk 2023-ban

fashion week fürdőszoba lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A fürdő sokat elárul az otthon tulajdonosáról, ezért nem érdemes félvállról venni annak berendezését. Ha felújításra készülsz, jó helyen jársz, ugyanis most eláruljuk, mely divatirányzatok vannak leköszönőben 2023-ban.

A renoválás általában nem olcsó mulatság, de ha hosszú távra tervezel, nem érdemes spórolni rajta, hiszen nemcsak a te szemedet gyönyörködteti majd egy igényes mosdóhelyiség, de egy esetleges eladás esetén az ingatlan értékét is nagyban növeli majd.

Ha igazán trendi fürdőszobát szeretnél, ezeket az irányvonalakat hanyagold!

Hófehér fürdő

Az elmúlt években futótűzként terjedt el a teljesen fehér fürdőszobák divatja. Nem csoda, hiszen a fehér nyitott és tágas hatást kelt, emellett letisztult megjelenést biztosít. Manapság azonban mind a vásárlók, mind a tervezők más irányba haladnak. A steril, fehér színt felváltják a hívogató tónusok: a designerek a világos színeket meleg árnyalatokkal kombinálják, hogy az egész fürdőszoba harmonikus hatást keltsen.

Az elmúlt években futótűzként terjedt el a teljesen fehér fürdőszobák divatja Forrás: Shutterstock/Archi_Viz

Minimalista design

Úgy tűnik, hogy ez a trend is kezd lassan kifulladni. Az arany középutat megtalálni nem egyszerű feladat ebben a műfajban. Az igazán különleges minimál fürdőszobák kialakítása sokkal nagyobb kihívást jelent, mint azt az ember elsőre gondolná, mivel az eredmény gyakran száraz és unalmas. Az elkövetkező időszakban inkább a merész minták, színek és textúrák kombinációja lesz fókuszban, amelyek felváltják a steril, egyszerű vonalat a fürdőszobákban.

Úgy tűnik, hogy ez a trend is kezd lassan kifulladni Forrás: Shutterstock./Imageflow

Fahatású burkolatok

A fahatású szintetikus burkolatok és csempék azok közé a trendek közé tartoznak, amelyeknél általában sokat hibáznak a tervezők és a kivitelezők. Bár sokan választják őket, mert természetes megjelenést kölcsönöznek és könnyebben kezelhetőek, mint az igazi fából készült felületek, az eredmény sokszor messze elmarad az elvárt minőségtől. Az ilyen hibák oka általában a nem megfelelő kialakítás, a rossz fugázás vagy az, hogy a faerezetű burkolólapok egyszerűen nem illenek a térbe.

A fahatású csempét sokan választják, mert természetes megjelenést kölcsönöznek Forrás: Shutterstock/Imageflow

Ha szeretnéd megtudni, mi a negyedik leköszönő fürdőszobatrend, látogasd meg a Lakáskultúra cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.