Galambos Lajos felhívta öccsét a börtönből - testvére érezte a zenész hangján, hogy megtört

Forrás: -- -
Galambos Lajos Baracska börtön Viszkis közműlopás Galambos István
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerdán vonult be Baracskára Galmbos Lajos, hogy megkezdje a rá kiszabott 3 év és 6 hónapos börtönbüntetését. Még aznap este felhívta testvérét, Istvánt, akire az ügyei intézését bízta, és aki nagyon aggódik a trombitás egészségéért. 

Testvére szerint a bevonulását megelőző napon a zenész még jókedvű volt, mint mindig, méltósággal viselte a helyzetét. Aztán a börtönből az első este felhívta őt, és akkor István már azt érezte bátyja hangján, hogy megtört.

"Mint az egyik kapcsolattartónak előzetesen alá kellett írnom néhány papírt, és ma reggel hívtak a börtönből, hogy valóban jó számot adott-e meg a bátyám. Lajcsi azt mondta, majd az ügyvédjén keresztül üzen nekem, hogy mikor menjek be. A gyerekeivel is tartom a kapcsolatot, és bármikor számíthatnak rám, de ők már felnőtt emberek, akiknek önálló életük van, főleg mióta a szüleik elváltak. Ha bármi gondjuk adódik, ott van nekik az édesanyjuk is, illetve egy olyan személy, aki már gyerekkoruk óta segíti őket" - mondta el Galambos Lajos öccse a Blikknek, hozztéve, hogy nagyon aggódik testvére egészségéért.

Galambos Lajos Metropol Forrás: --

"Sokan nem hiszik el, de a testvérem tényleg beteg már egy ideje. Két műtétre is elő volt jegyezve, az egyik halaszthatatlan, nem tudom, ezekre mikor és milyen körülmények között fog majd sor kerülni" - magyarázta István, aki azt is elrulta, hogy Lajcsi éjszakánként egy gépre kötött oxigénpalackkal alszik.

Ambrus Attila már megtapasztalta a börtönéletet, a Viszkis a lapnak azt mondta, hogy Lajcsi mellé már korábban kijelöltek egy "fogdaügynököt", aki az intelligensebb börtönlakók közül kerül ki és az a dolga, ogy megfigyelje az új rabot, hogy viseli a körülményeket, hogyan viszonyulnak hozzá a társai és egyfajta biztonságot is nyúkt neki.

Ambrus Attila a börtönbüntetése idején kerámiákat készített, melyekkel pénzt is keresett a sátoraljaújhelyi büntetésvégrehajtási intézetben Forrás: MTI/Balázs Attila

"Biztos, hogy tekintettel lesznek bent az egészségi gondjaira, biztosítják számára, amit kell, ha pedig netán nagyobb gond lenne, azonnal átszállítják Tökölre, a börtönkórházba" - mondta el véleményét a Viszkis, aki szerint hamarosan az is kiderül, milyen munkát kell végeznie Lajcsinak, amíg a börtön "vendégszeretetét" élvezi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.