Így bolondítsd meg a rántott húst - sosem volt még ilyen finom a vasárnapi kedvenc

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2016 Stepanek Photography/Shutterstock. No use without permission./Stepanek Photography -
sütés főzés konyha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rántott hús igazi közönségkedvenc hazánkban, és annak ellenére is töretlen népszerűségnek örvend, hogy ma már tudjuk: a panírban való kisütés nem a legegészségesebb módja az ételek elkészítésének.

Az eredetileg Milánóból származó bécsi szelet és a rántott hús között vannak különbségek mind az alapanyag, mind a köret tekintetében. A rántott hús sertés- vagy baromfihúsból készülhet, míg a bécsi szelet csak borjúhúsból. A rántott húshoz jellemzően rizst, krumplipürét vagy sült burgonyát kínálunk, míg a borjúbécsi mellé krumplisaláta dukál.

Forrás: Shutterstock//Stepanek Photography

Az alábbi recepttel egy kicsit feldobhatjuk a már jól megszokott hétvégi ebédet és tovább fokozhatjuk a panír ropogós állagát.

Hozzávalók

  • 4 szelet szűzpecsenye vagy sertésborda
  • őrölt fekete bors
  • olívaolaj
  • 4 ek kukoricaliszt
  • 2 ek lenmagliszt
  • 2 ek tökmagliszt
  • 1 db tojás
  • 5 ek panírmorzsa
  • 4 ek tökmag
  • zsír

A körethez

  • 1 db vöröshagyma
  • 2 ek kacsazsír
  • 50 dkg újburgonya
  • őrölt fekete bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld

A pontos receptért olvasd el a Mindmegette cikkét!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.