Így bolondítsd meg a rántott húst - sosem volt még ilyen finom a vasárnapi kedvenc

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2016 Stepanek Photography/Shutterstock. No use without permission./Stepanek Photography -
sütés főzés konyha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rántott hús igazi közönségkedvenc hazánkban, és annak ellenére is töretlen népszerűségnek örvend, hogy ma már tudjuk: a panírban való kisütés nem a legegészségesebb módja az ételek elkészítésének.

Az eredetileg Milánóból származó bécsi szelet és a rántott hús között vannak különbségek mind az alapanyag, mind a köret tekintetében. A rántott hús sertés- vagy baromfihúsból készülhet, míg a bécsi szelet csak borjúhúsból. A rántott húshoz jellemzően rizst, krumplipürét vagy sült burgonyát kínálunk, míg a borjúbécsi mellé krumplisaláta dukál.

Forrás: Shutterstock//Stepanek Photography

Az alábbi recepttel egy kicsit feldobhatjuk a már jól megszokott hétvégi ebédet és tovább fokozhatjuk a panír ropogós állagát.

Hozzávalók

  • 4 szelet szűzpecsenye vagy sertésborda
  • őrölt fekete bors
  • olívaolaj
  • 4 ek kukoricaliszt
  • 2 ek lenmagliszt
  • 2 ek tökmagliszt
  • 1 db tojás
  • 5 ek panírmorzsa
  • 4 ek tökmag
  • zsír

A körethez

  • 1 db vöröshagyma
  • 2 ek kacsazsír
  • 50 dkg újburgonya
  • őrölt fekete bors
  • 1 csokor petrezselyemzöld

A pontos receptért olvasd el a Mindmegette cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.