Suhajda Szilárd halála miatti gyásszal a szívében indult expedícióra Klein Dávid hegymászó

Forrás: MTI/Illyés Tibor -
hegymászás Kerekes Bence expedíció Klein Dávid
"Idővel talán lesznek majd rá szavaim. Talán..." - írta Klein Dávid május 27-én, amikor bejelentették, nem keresik tovább barátját és hegymászótársát, Suhajda Szilárdot. A gyász új bejegyzése alapján nem enyhült, ennek ellenére Kerekes Bencével veszélyes, ismeretlen tájra indultak expedícióra.

Gyászol Klein Dávid, hiszen barátja és hegymászótársa, Suhajda Szilárd halálhíre még nagyon friss. Ezzel és még sok más érzéssel a szívében indult expedcióra Kerekes Bencével.

"Végre-valahára felbőgnek a repülőnk motorjai: elindultunk. Zavarral, gyásszal, haraggal, várakozásokkal, szeretettel, izgalommal telve és túlterhelve. A BWT Hindukus Expedíció célja felé indulunk, a pakisztáni-afgán határvidékre, ahol a madár se jár, ahol az igazi, Nagybetűs Kalandok várnak, ahol 25 évvel ezelőtt beleszerettem az expedíciós hegymászásba" - fogalmazta meg érzéseit a hegymászó közösségi oldalán, ahol társával felváltva naplót vezetnek az útjukról.

Budapest, 2019. június 8. Klein Dávid (j) és Suhajda Szilárd hegymászók a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, 2019. július 8-án. A két alpinista elindult, hogy a Magyar K2 Expedíció keretében megmásszák a Himalája egyik legveszélyesebb, 8611 méter magas csúcsát oxigénpalack és teherhordók segítsége nélkül. MTI/Illyés Tibor Forrás: MTI/Illyés Tibor

Ahogy írja, Bencét nem ismeri, de megbízik benne: saját bevallása szerint rendkívül érzékeny állapotban lévő hegymászó.

"Mindent érzek. Mert érző, eleven, élő lény vagyok. De túl mindenen – színeken, kalandon: túl az expedíciózás szeretett forgatagán – egyre csak arra gondolok, aki már nem érző, nem eleven" - fogalmazta meg gondolatait az első naplóbejegyzésében Klein Dávid.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.