Suhajda Szilárd feljuthatott a Mount Everest csúcsára

Forrás: MTI/Lehoczky Péter -
Mount Everest Ripost csúcstámadás Dr Neszmélyi Emil Suhajda Szilárd
Nincs kizárva, hogy Suhajda Szilárd, a május végén eltűnt, elhunyt hegymászó az első magyar, aki palack nélkül hódította meg a Mount Everest csúcsát – mondta dr. Neszmélyi Emil.

Egy emberként szorított Magyarország Suhajda Szilárd sikeréért, amikor a Mount Everest meghódítására indult, majd aggodalommal követtük a híreket, amikor május 24-én nyoma veszett. Amikor bizonyossá vált, hogy a hegymászó már nincs életben, mindannyiunk szíve megszakadt kicsit, együttéreztünk a feleségével és kisfiával, akiket mérhetetlen veszteség ért.

A Ripost a Frizbi TV nyomán azt írja: dr. Neszmélyi Emil ügyvéd, hegymászó annak stúdiójában, Hajdú Péter vendégeként részletesen mesélte el, amikor két alkalommal is, oxigénpalackkal megmászta a Mount Everestet. A sportoló jól ismerte Szilárdot, és

nagyon szorított barátja sikeréért, ami véleménye szerint nem is biztos, hogy elmaradt.

Mécsest gyújt egy emlékező Suhajda Szilárd egykori iskolájában, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium aulájában 2023. május 28-án Forrás: MTI/Lehoczky Péter

Dr. Neszmélyi Emil eddig egyetlen magyarként jutott fel mindkét oldalról a világ legmagasabb hegycsúcsára. Hozzáétette: a hegymászóvilág az ő teljesítményét nem ismeri el, ezért lehetett volna történelmi eredmény, ha Suhajda oxigénpalack nélkül tudott volna feljutni a csúcsra.

A sportember, Hajdú Péter azon kérdésére, hogy Szilárd feljuthatott-e a Mount Everest csúcsára, meglepő választ adott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.