Szájtapasszal alszik ez a férfi: azt állítja, ezzel tudja formálni az állkapcsát és az orrát

Forrás: Pinterest -
állkapocs orr TikTok belélegzés szájtapasz használat
Már 2,3 millió megtekintése annak a TikTok videónak, amelyben Gabriel Dridi osztott meg egy tippet férfiaknak a szájtapasz használatával kapcsolatban. Állítása szerint ez a tapasz képes "javítani" az áll és az orr formáját. 

A szájtapasz az éjszakai szájzárást segíti elő, amelynek eredményeként az embert arra kényszeríti, hogy az orrán keresztül lélegezzen. Állítólagos előnyei közé tartozik a mélyebb alvás, a szájszárazság megszüntetése és a kevésbé hangos horkolás. Eközben a TikTokon azt állítják az emberek, hogy a szájtapasz használata élesebb állkapcsot eredményez.

Dridi nem az egyetlen, aki esztétikai célokra próbálja ki ezt a trükköt. Ollie Martin, 30 éves, Staffordshire-ből, Angliából származó TikToker azt állítja, hogy a szájtapasz biztonságos.

Az alvásszakértők azonban úgy vélik, hogy további kutatásra van szükség annak érdekében, hogy megértsük a szájtapasz használatával járó előnyöket és kockázatokat. A szakemberek szerint bár a szájon át történő légzés megváltoztathatja az arc formáját, a szájtapasz viselése valószínűleg nem fogja ezt elérni.

"Valószínűtlen, hogy egy rövid szájtapasz-használati időszak megváltoztatja az állkapocs csontszerkezetét"

- mondta Dr. Samuel Lin, a Harvard Orvostudományi Iskola professzora.

Szájtapasszal alszik a férfi: állítása szerint ezzel tudja formálni az állkapcsát és az orrát Forrás: Pinterest

A kutatások szerint az orron keresztüli légzés kiegyensúlyozott növekedést eredményez az arc struktúráiban.

Azok az emberek, akik az orrukon keresztül lélegeznek, zárt szájteret hoznak létre, ahol a nyelv és a szájpadlás megfelelő helyzetben van. Ezzel szemben a nyitott szájjal történő légzés csökkenti a nyelv nyomását és lefelé irányítja az arcizmokat, változást okozva az ajkakban, beleértve az előreugró felső ajkat, a nyelvet és az állkapcsot.

Az orron keresztüli légzés továbbá csökkenti a fogszuvasodás és a fogágybetegség kockázatát. Az állandóan nyitott szájjal történő légzés növeli az elülső harapás kockázatát, ami megváltoztathatja az állkapocs formáját.

Az alvási apnoéval küzdő embereknél végzett tanulmány szerint a szájtapasz megváltoztatja a szájban található struktúrákat, beleértve a szájpadlást és a nyelvet, ami kevesebb horkolást eredményez - olvasható a Huffpost oldalán.

Fontos azonban megjegyezni, hogy az orvosok és alvásszakértők hangsúlyozzák, hogy a szájtapasz használata alvási apnoéval vagy más alvászavarokkal rendelkező személyeknél veszélyes lehet, és előzetes orvosi konzultációt igényel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.