Újabb esélyt kapott Galambos Lajos, hogy ne börtönben kelljen letöltenie a büntetését

Frizbi TV -
betegség otthonápolás házi őrizet Galambos Lajos rabkórház börtön büntetés-végrehajtás
Galambos Lajos ügyvédje minden követ megmozgat, hogy védencének ne kelljen börtönben letöltenie a büntetését. Ezúttal egy viszonylag új jogintézménnyel, az otthonápolási őrizettel próbálkozik, már be is nyújtotta a kérelmet. 

Egy hónapja vonult börtönbe Galambos Lajos, de a számára kijelölt körletben még egyetlen napot sem töltött, ugyanis érkezése után nem sokkal rabkórházba szállították kivizsgálásra, majd onnan a börtön betegszobájába, ahol azóta is van.

Lagzi Lajcsi, Galambos Lajos Frizbi TV

Ügyvédje, dr. Csontos Róbert szerint a zenésznek speciális étrendre lenne szüksége, olyanra, melyen börtönbe vonulása előtt volt, ugyanis Lajcsi állítólag nem ehet szilárd táplálékot.

"Arról van szó, hogy az egyik betegsége miatt szilárd táplálékot nem tud fogyasztani. A szabad életben volt egy speciális étrendje, amit speciális eszközökkel készítettek el, vagyis pépesítették az ételt. Ez a lehetőség bent nem adott. Egy ideig küzdött a benti ételek leturmixolt változataival, de elég gyomorforgató így a lebbencsleves, vagy a mákostészta. Feladta és azóta próbálja eredeti állagában fogyasztani az ételeket."

Ezért az ügyvéd kérelmet nyújtott be, hogy Galambos a büntetése hátralévő részét az otthonában, házi őrizetben tölthesse le.

"Benyújtottam az otthonápolási őrizetre a kérelmet. Ez egyébként egy viszonylag új jogintézmény és várjuk, hogy a büntetés-végrehajtás ezzel kapcsolatban elkészítse a saját álláspontját. A BV orvosának kell megállapítania, hogy a fogvatartott megfelel-e a jogszabályi előírásoknak és fontos, hogy legyen egy olyan személy, aki írásban vállalja, hogy gondozza a beteget, ha kikerül. Ügyfelem esetében álláspontunk szerint a feltételek maradéktalanul teljesülnek" - mondta el Balázséknak Galambos Lajos ügyvédje, dr. Csontos Róbert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.