Tiszta a lakásod? Azt csak hiszed - 5 dolog, ami lehet nálad is kimarad a takarítás során

Forrás: Shutterstock -
szennyeződés takarítás fogkefe baktérium konyhaszekrény
Bár a legtöbb ember rendszeresen és alaposan takarítja otthonát, egy @homethirty_one" néven ismert TikTok- felhasználó 118 000 követőjének arról beszélt, így is vannak olyan dolgok, amelyek gyakran piszkosak maradnak. 

Fogkefe és a tartója

A TikToker a fogkefe és a fogkefetartó pohár sterilizálásához fertőtlenító tablattát ajánl, ami a poharat és a keféket is kitisztítja. Azt állítja, így azok megszabadulnak a baktériumoktól és tovább használhatóak.

A fogkefe és tartója is hemzseghet a baktériumoktól. Forrás: Shutterstock

Vécékefe és tartója

A szakértő azt javasolja, hogy töltsünk a vécékefetartóba fertőtlenítős vizet, állítsuk bele a kefét és hagyjuk ázni öt percig.

@homethirty_one 5 things/places you may forget to clean ✨ #cleantok#fabulosa#fy#foryoupage#foryou#cleaning#tips#hack#cleaningtiktok♬ You Got It - Vedo

Konyhaszekrények alja

@homethirty_one szerint gyakran kimarad a takarításból a konyhaszekrények alja, pedig nagyon sok szennyeződés és zsiradék csapódik le rá, tehát ne felejtsük el minden takarításnál áttörölni.

Érdemes a legapróbb részletekig menően takarítani. Forrás: Shutterstock

Szag- és páraelszívó

Ugyanez igaz a szagelszívóra is: a tiktoker szerint mosogatószeres forró vízzel a legjobb áttörölni, az biztosan leoldja a zsiradékot.

Radiátorok

A szakember szerint szintén gyakran kimaradnak a takarítások során a radiátorok. Ha illatosított nedves kendővel töröljük át őket, nemcsak tiszták lesznek, de a meleg hatására fűtési időszakban a lakásnak is jó illata lesz tőle.

A tiktoker bejegyzését 1,1 millió alkalommal nézték meg, videója mintegy 86 000 lájkot és 300 megjegyzést generált. A kommentelők a poszt alatt saját tippjeiket is megosztották, és voltak olyanok is, akik például a - legmegosztóbb - fogkefés megoldást nem találták túl bizalomgerjesztőnek. "Túl finnyás vagyok ahhoz, hogy valaki más fogkeféjét ugyanabba az oldatba tegyem, mint az enyémet" - idézi a The Sun az egyik bejegyzést és többen hozzátették, hogy inkább gyakrabban lecserélik, mint hogy áztassák azokat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.