Megmutatjuk, valójában kik laknak a Downton Abbey legendás kastélyában: még a villanyszámla fizetése is gondot okoz számukra

Downton Abbey Highcler sorozat Earl Carnarvon kastély
A rendkívül népszerű Downton Abbey című sorozat forgatási helyszíne az angol Highclere kastély volt. A nézők képekről is azonnal felismerik az ikonikus belső tereket, amelyek a Crawley családnak adtak otthont. A valóságban Lady és Earl Carnarvon lakik itt, akiknek élete nagyon távol áll attól, amit a sorozatban láttunk.

Lady Fiona és férje, Carnarvon grófja, George inkább érzi úgy, hogy a szolgálók csapatát erősíti.

„Valóban, a reggeleinket sétával kezdjük, visszük a kutyákat is, vagy néha jógázunk, de reggel 9-kor már ugyanúgy dolgozunk, mint bárki más. Akik követnek bennünket az Instagramon, láthatják, hogy nagyon sokat dolgozunk a ház körül. Az életünk távol áll attól, mint amit a Downton Abbeyben láthattak a nézők" - mesélte a Fabulousnak Lady Carnarvon.

Fiona 1996-ban ismerte meg a férjét, két évvel azután, hogy Charles első házassága felbomlott. Öt éve voltak együtt, amikor Carnarvon akkori grófja 77 évesen szívrohamban meghalt, így George örökölte a kastélyt és a birtokot. Az asszony nem gondolt arra, hogy grófnő lehet belőle, azzal foglalkozott csak, hogy párját a gyász időszakában támogassa. Körülbelül az idős gróf halála után egy évvel kezdtek el azzal foglalkozni, mihez is kezdjenek Highclere-rel. Mindenképpen szerették volna megmenteni, ezért azon kezdtek gondolkodni, mivel csábíthatnák oda az embereket. A fellendülést az hozta meg számukra, amikor Fiona egyik kedves barátja megírta a Downton Abbey forgatókönyvét, és Highclere volt benne a helyszín. A dráma mind a hat évadját és két további filmjét is itt forgatták.

"A legtöbb ember meglehetősen furcsának találja, hogy minden nap idegeneket fogadok az otthonunkban, de nincs más megoldás, kell valami, amiből fizetni tudjuk a villanyszámlákat. Az emberek pedig elképesztően hálásak és boldogok, hogy végigsétálhatnak a gyönyörű kastély szobáin" - mondta Fiona.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.