Növényrendelés a neten: ezt a három tippet érdemes megfogadni

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2020 DimaBerlin/Shutterstock. -
növényrendelés online internet kertészet webáruház
A nővényszerető emberek imádnak kertészetekbe járni, nézelődni, és erre minden lehetőséget meg is ragadnak. Idő hiányában azonban, vagy ha gyorsan van szükségünk valamire, esetleg nincs a közelben kertészet, szóba jöhet az online rendelés. Mire kell figyelni, ha a neten rendelünk növényeket? 

Ne dőljünk be a képeknek!

A számítógéppel feljavított vagy trükkös fotók csodás színeket, hihetetlen virágbőséget és gyermekkézben óriásinak tűnő gyümölcsöket ábrázolnak. A rendelésre kattintás előtt azonban nem árt webes keresővel ellenőrizni a kiszemelt növény tulajdonságait, hogy ne érjen bennünket csalódás - írja a Lakáskultúra.

Egy jó webshop a növények minden fontos jellemzőjét megadja - Illusztráció Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2020 DimaBerlin/Shutterstock. No use without permission./Dimaberlin

Nézzünk körül több helyen is!

Gyanús lehet, ha a csomagküldő cég a vonzóan olcsó ár mellett nem ad meg szállítási méretet. Kissé magasabb összegért esetleg fejlettebb növényhez juthatunk hozzá máshol, sok időt megtakarítva a teljes díszítőérték eléréséig vagy a termőre fordulásig.

Figyeljünk a termékleírásokra!

Egy jó webshop a növények minden fontos jellemzőjét és a beazonosítást megkönnyítő latin nevét is feltünteti az oldalon a számunkra fontos tulajdonságok, pl. magasság, fény és talajigény, virágzási vagy érési idő, virág- és lombszín, sőt illat alapján is keresgélhetünk.

Honnan tudhatjuk, hogy egy növényekkel foglalkozó webáruház megbízható-e?

Egy megbízható webáruház oldalán lehetőség van értékelések, visszajezések hagyására is. Érdemes ezeket bejegyzéseket átböngészni, valamint megnézni a az áruház Facebook oldalát is. Különböző kertészeti fórumokon és növényekkel foglalkozó Facebook-csoportokban is érdemes rékeresni az adott webáruház nevére. Olvassuk el itt is a többi vásárló tapasztalatait!

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.