Ez a sport megduplázhatja a bőrrák kockázatát

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2019 Rammy_Rammy/Shutterstock. No use without permission./Rammy_Rammy -
kutatás bőrrák nap golf sport
Egy ausztrál tanulmány kimutatta, hogy a golfozók között sokkal többen, konkrétan kétszer annyian kapnak bőrrákot, mint a lakosság többi része. A bőrgyógyászok figyelmeztetnek, hogy mindenki kenje be magát alaposan magas faktorszámú fényvédővel, mielőtt pályára áll. 

Dr. Brad Stenner, a Dél-Ausztrál Egyetem munkatársa a golfozóknak azt tanácsolja, hogy minden játékkör befejezése után vigyenek fel magukra magas SPF-számú fényvédőt. Hozzátette, aki golfozik, viseljen széles karimájú kalapot vagy sapkát és jó, ha a kart is jól fedő vékony felsőt visel a sportoló - írja a The Sun.

Kültéri sportoknál mindig gondoskodjunk a megfelelő fényvédelemről. Forrás: Shutterstock

Bár a tanulmányban a golfozókat vizsgálták, de minden szabad téren végzett tevékenység esetén fennáll a bőrrák fokozott kockázata. Tehát, ha nem teremben teniszezünk, ha túrázuk vagy kint futunk, ugyanúgy elengedhetetlen a fényvédelem, mint a golfpályán.

A bőrápolási szakemberek és bőrgyógyászok szerint minden fényvédő jobb, mint ha semmit nem kenünk magunkra. Ez az a bőrápolási termék, ahol a több tényleg több. Ha nem igazodsz el a naptejek között, ezt a cikkünket ajánljuk.

Azt jó ha tudod, hogy hogy nem elég csupán a strandon vagy nyaraláskor és kültéri sportoknál védeni a bőrünket a nap sugaraitól, de azt is tartsd szem előtt, hogy nincs a világon olyan fényvédő, ami százszázalékos biztonságot nyújtana a napsugárzás káros hatásai ellen.

Ha a lehető legtöbbet akarjuk tenni bőrünk egészségéért, akkor 11 és 16 óra között nem tartózkodunk a tűző napon, testünket pedig a fényvédőn kívül sapkával, napszemüveggel és vékony, zárt ruhával is óvjuk. Ha ezeket elhanyagoljuk, nemcsak hogy fájdalmasan leéghetünk, de növeljük a bőrrák kialakulásának esélyeit is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.