legbiztonságosabb ország egyedül utazás magazin
Annak ellenére, hogy egyre népszerűbb egyedül utazni, a nők még mindig jól átgondolják, hogy valóban bele merjenek-e vágni egy szóló utazásba. A mai cikkünkben nekik szeretnénk kedvezni, ugyanis összegyűjtöttük azokat az országokat, ahol a biztonság miatt cseppet sem kell aggódni.

Friss kutatások szerint az utazók harmada szívesebben utazik egyedül, mint párban vagy társaságban, ez a trend az idősebb nők körében pedig egyre elterjedtebb. Hiába a kalandvágy és az utazókedv a nőknek még mindig érdemes kétszer is meggondolniuk, hogy érdemes-e egyedül külföldre merészkedniük. Íme öt olyan ország, ahova azonban minden gond nélkül elutazhatunk, ha némi nyugalomra és egyedüllétre vágyunk.

Szlovénia

Kutatások szerint Szlovénia Közép- és Kelet-Európa egyik legbiztonságosabb országa, itt az emberek 85%-a érzi magát biztonságban. Szlovénia fővárosa, egyben legnagyobb városa, Ljubljana nemcsak nappal, hanem éjszaka is rendkívül káprázatos és biztonságos. Nagyon nyitottak és befogadóak a helyiek, emiatt nyelvi akadállyal, tájékozódási problémával nem kell számolnunk az itt tartózkodás során. A város közlekedése jól kiépített, de aki a gyaloglás szerelmese, sem fog csalódni. Aki szeret túrázni, imádni fogja az ország lenyűgöző természeti jellegét, az Alpok hegyeit, amelyek között békésen, gondtalanul sétálhatunk, nyugodtan elmerülve a gondolatainkban. Akár egyedül, akár csoportban utazunk, ne hagyjuk ki a türkizkék Soča folyót, amely az ország nyugati részén, az olasz határ közelében található, és a Narnia krónikái című film egyik forgatási helyszíne volt. A folyó mentén kellemes sétákat tehetünk és azok, akik autóval látogatnak el ide, mindenképpen álljanak meg, hogy felfedezzék a magasan függő gyalogos függőhidakat a folyó felett.

Slovenia Forrás: Shutterstock/Francesco Scatena

Ruanda

Ruanda parlamentjének 55%-a női képviselőkből áll, amellyel a legjobb helyet szerezte meg a nemek közti egyenlőség terén a világon. Emellett pedig a közbiztonsága is kiemelkedő, az utcákon rendőrök, katonák figyelnek a rendre a nap minden szakában. Ez először nagyon ijesztőnek tűnhet, de valójában nyugalmat ad a jelenlétük. Itt nem meglepő, ha az emberek, különösen a gyerekek megszólítják az idegeneket és érdeklődnek a hogylétük felül. Még azok is, akik nem beszélnek angolul, szívesen segítenek és megmutatják a helyes utat, ha esetleg eltévednénk.
Ruanda régóta a béke és a nyugalom szigete, a legfrissebb kutatások szerint 2023-ban Közép-Afrika egyik legbiztonságosabb országa, ahol nagyon ritkán fordulnak elő rablások.
Ha itt járunk, mindenképpen látogassunk el a Parc National des Volcansba, amely Észak-Ruandában található, ahol találkozhatunk a világon a legnagyobb számban itt élő, veszélyeztetett hegyi gorillákkal.

Ruanda, Volcanoes National Park Forrás: AFP/Simon Maina

Kiderült, mi áll a legtöbb magyar bakancslistájának élén

A kutatás szerint 10 magyarból 4 készít bakancslistát. A hátralévő életben elérendő célokat, álmokat, vágyakat tartalmazó lista készítése gyakoribb a nők, a felsőfokú végzettséggel rendelkezők és a városiak körében. A bakancslistával rendelkezők közel fele tervezi azt is, hogy 2023-ban legalább egy dolgot megvalósít vagy át fog élni a felsorolt célok, vágyak közül.

Egyesült Arab Emírségek

A legfrissebb kutatások szerint a nők 98,5%-a nyilatkozott úgy, hogy éjjelente egyedül sétálva a városban biztonságban érzik magukat. Különösen Dubajt említik az Egyesült Arab Emírségek legbiztonságosabb városaként. Ha ide látogatunk, mindenképpen vegyünk részt egy sivatagi szafari túrán, aki pedig igazán extrém kalandra vágyik, ejtőernyőzzön a Palm Dropzone felett.

Dubaj Forrás: Emirates

Japán

Japánban rendkívül alacsony az erőszakos bűncselekmények száma, emiatt is foglal el előkelő helyett az legbiztonságosabb országok listáján. A női utazók számára különösen szimpatikus lehet az a kezdeményezés, hogy a nők a metrót bizonyos időkben és útvonalakon kizárólag nőknek fenntartott metrókocsikban használhatják. A helyiek barátságosak, segítik az utazókat. Azonban, ha valaki vidékre utazik, érdemes arra felkészülni, hogy távol a nagyvárosoktól kevésbé valószínű, hogy az emberek beszélnek angolul.
Ha forgalmas, nyüzsgő helyre vágyunk, akkor Tokióban a Shinjuku San-Chome környéket javasolják, ahol több étterem és szórakozóhely várja a kikapcsolódásra vágyó turistákat.
Azoknak, akik a tipikus turistacélpontokon túl is szeretnének kalandozni, érdemes ellátogatni a tengerparti Kanazawa városába, amely a szamurájok otthonaként ismert, illetve Takayamába, ami a japán Alpok része.

TOKYO, JAPAN Forrás: Shutterstock/Tanjala Gica

Norvégia

Norvégia nagyon nyitott ország, tárt karokkal várnak mindennemű turistát, aki úgy dönt, hogy szeretné felfedezi az ország szépségeit. Talán ez is az oka annak, hogy évek óta helyet kap a világ tíz legboldogabb országának listáján. A már itt járt utazók csak pozitívan beszélnek az országban szerzett élményeikről. Szóló utazóként arra is van lehetőségünk, hogy egy kávézóban megkérjük a szomszéd asztal vendégét, hogy vigyázzon a dolgainkra, amíg a mosdót használjuk.
A már Norvégiát megjárt turisták azt tanácsolják, hogy az idelátogatók éljék át a norvég "friluftsliv" életérzést, ami arra ösztönöz minket, hogy töltsünk minél több időt a természetben, a szabad levegőn.

Norvégia, Stegastein kilátó Forrás: Shutterstock/Lukas Bischoff Photograph

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.