Ezután biztosan nem fogsz zokniban aludni: annyi baktérium található meg rajta, mint a WC-ben

Forrás: Shutterstock -
zokni csótány baktérium alvás wc
Számos egészségügyi előnnyel járhat, ha zokniban alszunk, de fontos, hogy tisztát húzzunk elalvás előtt, a piszkos zoknin ugyanis ugyannyi baktérium található, mint a lábtörlőkön.

Alvásszakértők kimutatták, hogy egy pár viselt zoknin ugyanannyi baktérium található meg, mint egy lábtörlőn – és ugyanazokat a baktériumokat hordozza magán, mint amelyek a WC-ben és a csótányok ürülékében is megfigyelhetők. Ebből kifolyólag az ágyban való használt zokni viselése egészségügyi szempontból nem a legjobb döntés.

Ezután biztosan nem fogsz zokniban aludni: annyi baktérium található meg rajta, mint a WC-ben Forrás: Shutterstock

Az éjszakai zokniviselének ugyanakkor számos előnye is van – például megnő a véráramlás, elősegíti a szexuális életet, segít gyorsabban elaludni és mélyen aludni. Fontos azonban, hogy mielőtt ágyba fekszünk, vegyünk fel egy pár tiszta zoknit a MattressNextDay alvásszakértői szerint.

A szakemberek a kutatás során letöröltek a reggel 7 órától este 23 óráig hordott zoknit, hogy megnézzék, milyen baktériumok találhatók rajtuk. Azt találták, hogy a zokni felében ugyanaz a Pseudomonas aeruginosa nevű baktérium volt, amely fertőzések széles skáláját okozhatja, és a Pseudomonas aeruginosa gyakran megtalálható a csótányokon és a székletürülékükben - írja a Mirror.

"Általában a légutakat és a húgyutakat fertőzi meg, és a tüdő fertőzését is okozhatja" - állapította meg a teszt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.