Már fiatalon tönkre mehet a tested, ha nem jól cipeled a laptopodat

Forrás: Thinkstock -
laptoptáska hátizsák terhelés munka gerinc
Ergonómiai szakértők szerint nem mindegy hogyan cipeljük a laptopunkat irodáról irodára, az pedig pláne nem, hogy miként visszük magunkkal a munkahelyünkre vagy onnan haza. Ha egyoldalúan terheljük magunkat, komoly mozgásszervi bajaink lehetnek belőle. 

Maloney azt javasolja, mindig két kézzel fogjuk a gépet, pláne, ha nem csak pár lépést teszünk vele. Így a teher már két ízület között oszlik meg, és kevésbé ártalmas azokra nézve. A szakember szerint az a legjobb, ha összecsukjuk és a hónunk alatt visszük.

A laptop fontos munkaeszközünk, de nem mindegy, hogy cipeljük magunkkal Forrás: Thinkstock

Másképp ártalmas, ha a munkába menet a laptoptáskában, mindig ugyanazon a vállunkon visszük magunkkal a gépet. Még rosszabb, ha a laptop mellé még más holmit, például egy könyvet is bezsúfolunk. A legjobb, ha veszünk egy hátizsákot, és abban visszük magunkkal a munkaeszközünket.

Maloney arról is beszélt, hogy ő hátizsákot használ, annak ellenére, hogy kevésbé stílusos, mint egy dizájnos laptoptáska.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.