Tiszta és zsírmentes szagelszívó: pusztán egy dolog szükséges hozzá

Forrás: Origo -
szennyeződés szódabikarbóna takarítás szagelszívó
Ha már kialakítottuk a saját rutinunkat, megvannak az egyszerű, de jól bevált praktikáink, akkor a konyha tisztán tartása gyerekjáték. Azonban a konyhán belül van egy terület, pontosabban egy berendezés, amely képes sokszor kihívások elé állítani minket.

A szagelszívó a konyha egyik ékes darabja, amely segít elűzni a főzés közben keletkezett kellemetlen, odaégett, füstös szagokat. A szagelszívó persze nem csak ilyen esetekben használható, jó szolgálatot tehet akkor is, ha egyszerre több lábasban főzünk, és forr, gőzölög minden, mert a párát is képes magába szívni.

Azonban a takarítása egy bonyodalmasabb folyamat, mivel ez a berendezés rendkívüli módon szennyeződhet, és valljuk be őszintén, nehezen kezdünk bele a ragacsos zsírfoltok eltávolításába.

szagelszívó Forrás: Origo

Hogyan tisztítsuk meg a szagelszívót?

A szagelszívó tisztításának első lépése általában a szűrők eltávolítása. Ezek a szűrők megakadályozzák a zsír és szennyeződések bejutását a készülék belsejébe. A legtöbb szagelszívónak két fő szűrője van: zsírszűrő és szén szűrő. Ezek általában könnyen eltávolíthatók. A szűrő tisztításának legjobb módja, ha bedugjuk a kád lefolyónyílását és feltöltjük a kádat annyi meleg (vagy forró) vízzel, hogy bele tudjuk majd áztatni a szűrőlemezeket. A vízbe öntsünk mosogatószert és szórjunk bele több kanálnyi szódabikarbónát, keverjük fel és merítsük bele a szűrőlemezeket, majd hagyjuk ázni legalább 20 percig.

Három összetevőből kevreheted ki a legtutibb szert, amitől csillogni fog a sütőd

Az áztatás után engedjük le a vizet, majd egy elhasznált fogkefe vagy konyhai súrolókefe segítségével gyengéden tisztítsuk meg a szagelszívó szűrőjét, öblítsük át folyó, hideg víz alatt, végül hagyjuk teljesen megszáradni és csak ezután helyezzük vissza.

Ne feledjük, hogy a rendszeres karbantartás kulcsfontosságú a szagelszívó hatékony működése érdekében. Próbáljuk hetente vagy kéthetente megtisztítani, és a szűrőket rendszeresen ellenőrizni szükség esetén cserélni - írja a Mindmegette.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.