A szívszorító oka van annak, hogy Károly király balmorali birtokán egy titkos piramis áll

balmoral piramis Albert herceg kastély III. Károly király
Skócia leginkább a csodás hegyeiről, völgyeiről és kastélyairól ismert, de ki gondolta volna, hogy van egy piramisa is, ráadásul pont Károly király birtokán?

A Károly király birtokán elhelyezkedő piramis neve valójában Prince Albert's Cairn, ami annyit tesz, Albert herceg kőépítménye. Viktória királynő emeltette 1862-ban férje, Albert emlékére. A cairn skót gael nyelven azt jelenti, egymásra rakott kövekből emelt épület, amit temetkezési helykén, vagy emlékhelyként építettek már a történelem előtti időkben is.

Balmoralnak 11 ilyen kőépítmnye van, de a legismertebb Albert herceg piramisa, amelyről lenyűgöző kilátás nyílik a csodás Cairngorms Nemzeti Parkra, mely az Egyesült Királyság legnagyobb nemzeti parkja. Az építményen egy felirat is áll, mely így szól: „A jó és nagyságos Albert herceg szeretett emlékére. Emeltette megtört szívű özvegye, Victoria."

Albert herceg 42 éves korában hunyt el egy betegség után. Feleségét annyira megviselte a herceg korai halála, hogy onnantól kezdve élete végéig feketében járt. Albert herceg nem a piramis alatt nyugszik, a windsori Frogmore House&Gardensben helyezték örök nyugalomra. Ide temették el később a feleségét is, amikor 40 évvel később, 1901-ben meghalt.

A birtokon egyébkén több piramist is emeltettek. Az elsőt akkor, amikor Albert megvette a balmorali birtokot Victoriának, a többit pedig azért hozták létre, hogy megünnepeljék gyermekeik születését.

A kőépítmények ingyenesen látogathatók, a parkolásért kell csak fizetni a birtokhoz tartozó parkolóban. A balmorali kastély 1852 óta van a királyi család tulajdonában, ez volt II. Erzsébet kedvenc birtoka, itt is hunyt el 2022. szeptember 8-án.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.