Utálod, hogy szétfolyik a tükörtojás sárgája: tuti tipp ahhoz, hogy ezentúl ne így legyen

Forrás: Thinkstock -
szakácstudomány lágytojás tojásétel tükörtojás elkészítés
Az ideális tükörtojás egy kicsit mindenkinek más, de abban azért a legtöbb ember megegyezik, hogy akkor jó, ha a fehérje mindenhol szilárd, a sárgája pedig nem folyik szét. Nos, ez utóbbi gyakran nem jön össze, de a segítségünkkel sikerülhet. 

A tojásételek elkészítéséhez nem kell nagy szakácstudomány, mégis el lehet rontani azokat is. A lágytojás soha nem pont annyira lesz lágy, amennyire szeretnénk, a buggyantott tojás se lesz az igazi, tükörtojás pedig folyton szétfolyik a serpenyőben... Egyetlen apró trükkel azonban jó eséllyel megelőzheted a bajt!

Szuper fehérjeforrás a tojás Forrás: Thinkstock

Ez a trükk pedig nem más, mint hogy a tojásokat egyesével egy széles, nem túl mély csészébe vagy tálkába ütöd, és innen öntöd a serpenyőbe. Ezzel nemcsak a sárgája kiszakadását kerülheted el, de azt is, hogy aprócska héjdarab vagy épp záptojás kerüljön az edénybe.

További tippeket a tökéletes tükörtojás elkészítéséhez a Mindmegettén olvashatsz.

Sokan küzdenek a tökéletes főtt tojás elkészítésével is különösen, ami a héj repedésmentességét illeti. Néhány egyszerű praktikát követve azonban elérhetjük, hogy tojásaink héja szép és egységes maradjon.

A tojás megosztó étel, ugyanis a táplákozástudomány álláspontja sem egységes ezzel kapcsolatban. Annyi azonban biztos, hogy a diétának fontos része lehet, pláne, ha ha ezeket a szabályokat betartjuk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.