3 tipp, hogy sokáig friss maradjon az adventi koszorú

Forrás: -- -
karácsony advent adventi koszorú fenyőág tipp
Adventi koszorú nélkül nincs karácsony, a várakozás fontos kelléke. Az utóbbi években egyre népszerűbbek lettek a fából és fémből készült modern darabok, de még mindig nem tudják letaszítani a trónról a klasszikus, fenyőágakból készült koszorúkat. Ahhoz azonban, ezek sokáig szépek és frissek maradjanak, nem árt a következő trükköket bevetni.

Így marad sokáig friss a fenyőágakból készült adventi koszorú:

1. Fújjuk be rendszeresen vízzel

Sokan nem tudják, de az adventi koszorú sokkal tovább friss marad, ha rendszeresen vízzel permetezzük. Ellenkező esetben a fenyőágak hamar kiszáradnak, és potyogni kezdenek a tűlevelek. A művelethez megteszi egy pici, egyszerű szórófejes flakon, amivel a zöld részeket be tudjuk nedvesíteni. A díszeket, gyertyákat próbáljuk lehetőség szerint kerülni.

Karácsonyi koszorú, advent, gyertya Forrás: --

2. Nem mindegy, hova tesszük

Az adventi koszorút soha ne tegyük a radiátor vagy más fűtőtest közelébe. Igen, tudjuk, hogy a kandallón csodásan mutat, de a meleg levegő hatására még gyorsabban kiszáradhat. Ha oda tudsz figyelni, és nagyon gondos vagy, akkor éjszakára hűvösre teheted a díszt, azzal teszed a lehető legjobbat.

3. Nem mindegy, miből készül

Ha nem magad készíted az adventi koszorút, hanem boltban veszed meg, akkor olyat válassz, aminek a tűlevelei hosszúak és ritkábbak. A Nordmann- és a Nobilis-fenyő ágaiból készült koszorúk sokkal tovább bírják, mint a többi (fenyőfát is ezek közül érdemes választani), nem potyognak a tűlevelei. A lucfenyőből készült koszorúk olcsóbbak, de sokkal hamarabb tönkremennek.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.