Sose készítsünk szalonnát forrólevegős sütőben: nagy baj lehet belőle

Forrás: Shutterstock -
sütés főzés szalonna konyha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A forrólevegős sütő nagy segítség lehet a konyhában, de nem minden étel készíthető el benne.

A forrólevegős sütők, vagyis az air fryerek nagy népszerűségnek örvendenek mostanában és nem véletlenül, hiszen gyorsan és egészségesen készíthetőek el bennük különféle ételek. Mindent azonban nem ajánlott beletenni - erre figyelmeztet egy szakértő.

Forrás: Shutterstock

Brenda Peralta dietetikus elmagyarázta, hogy a szalonna rendkívül zsíros, és ha forrólevegős sütőben készítjük, az több problémához vezethet: "Ez egy zsíros étel, és amikor air fryerben sütik, a zsír lecsepeghet, és füstöt vagy fröccsenést okozhat."

Hozzátette, az is előfordulhat, hogy ebben az eszközben nem sül egyenletesen a szalonna, ami veszélyes ételmérgezéshez vezethet. A szalonnazsír felhalmozódása miatt maga az eszköz is veszélyessé is válhat.

Ha nem akarunk a makacs zsírlerakódásokkal küzdeni, akkor a szalonnát ne ebben süssük. Az eszközt egyébként minden használat után fontos tisztítani - írja a Mirror.

Ez is érdekelhet:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.