Először került be plus size modell a Miss Universe döntőjébe: egy nepáli lánynak sikerült a bravúr

modell Jane Dipika Garrett plus size Miss Universe testpozitivitás
Jane Dipika Garrett az első plus size modell, aki bekerült a Miss Universe világversenybe. A lány egyébként Miss Nepálként vett részt a megmérettetésen és az első húsz versenyző között végzett. 

Hatalmas lépést tett a plus size nők elfogadása érdekében a Miss Universe versenyen Nepál képviseletében felvonuló Jane Dipika Garrett. A modell kampánybeszéde a testpozitivitásra épült, de a hormonális problémákat és az abból fakadó hangulati instabilitást is megemlítette, mint olyan tényezőket, amelyek depresszióhoz vezethetnek.

A 22 éves Jane a színpadon úgy nevezte magát, mint egy "nem szabályos nő", aki nem felel meg az "elvárt" szépségeszménynek, éppen ezért fontos számára, hogy a Miss Universe versenyzője lehet.

Garrett maga is PCOS-sel küzd, ami hozzájárult súlygyarapodásához, az pedig önértélekési válságot okozott nála.

A lány pillanatok alatt a közösségi média kedvence lett, ráadásul a 90 lány közül a versenyen a legjobb 20-ban végzett.

Jane elmondta, hogy sosem volt nádszálvékony, mindig erős csontozatú volt, a testsúlya pedig a hormonális problémáival együtt csak gyarapodott. Eközben a trollok is megtalálták, bálnának, hányingert keltőnek nevezték, amit egy ideig nem tudott kezelni, de ma már sokkal jobban érzi magát, úgy érzi, kezd a helyére kerülni.

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.