Katalin hercegné egy 130 éve nem látott ékszerben ragyogott: utoljára az anyakirálynő viselte ezt

tiara katalin hercegné fogadás anyakirálynő ékszer
A 41 éves walesi hercegnő kedd este állami banketten vett részt a Buckingham-palotában, ahol Yoon Suk Yeót, a Koreai Köztársaság elnökét és Kim Keon Hee first ladyt látták vendégül. A fogadáson Katalinon és Vilmoson kívül részt vett Károly király, a felesége Kamilla és mintegy 170 meghívott vendég. Bár Katalin már többször viselt már tiarát, most a legkülönlegesebben, a Strathmore Rose elnevezésűben jelent meg, amit az 1930-as évek óta senki nem viselt. 

A tiara egyébként az anyakirálynő kollekciójának része volt, aki nászajándékba kapta, amikor feleségül ment Albert herceghez (a leendő VI. György királyhoz, Erzsébet királynő apjához).

Az anyakirálynőt követően Katalin a második, aki nyilvánosan viseli a Strathmore Rose tiarát.

A kedd esti banketten a tiara mellett egy fehér Jenny Packham-ruhát viselt, arany díszítéssel és olyan fülbevalókkal, amelyek Erzsébethez és kitüntetéseihez tartoztak.

Katalin korábban három különböző királyi tiarát viselt. 2011 áprilisi esküvőjén a Cartier Halo tiarában jelent meg, 2013-ban egy, a Buckingham-palotában rendezett diplomáciai fogadáson debütált a Lótuszvirág tiarában, majd ugyanezt a fejfedőt választotta 2015-ben, amikor Hszi Csin-ping kínai elnököt üdvözölte a palotában és 2022-ben is láthattuk rajta egy diplomáciai rendezvényen.

Úgy tudni, Katalin kedvenc fejdíszje a Queen Mary's Lover's Knot tiara. 2015-ben viselte először, majd később 11 alkalommal láthattuk rajta. A darab nemcsak az ő, de Diana hercegnő kedvelt kiegészítője is volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.