Íme, az öt legpiszkosabb dolog a konyhában, amit rögtön tisztíts meg, különben elszaporodnak a baktériumok

piszkos takarítás baktériumok konyha tisztítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Öt olyan dolog van a konyhában egy szakértő szerint, amelyeket rendszeresen elfelejtünk tisztítani. Konyhánkat naponta többször is használjuk, ami azt jelenti, hogy könnyen a szennyeződés és a baktériumok tenyészhelyévé válik, így a megfelelő tiszítás gyakran létfontosságú.

Nem is gondolnánk, hogy melyek ezek a területek.

A kenyérpirító morzsatálcája

Deyan Dimitrov, takarítási szakértő és a Laundryheap vezérigazgatója szerint fontos, hogy ellenőrizzük, esedékes-e a tisztítani a kenyérpirító morzsatálcáját.

Ha igen, vegyük ki a morzsatálcát, üritsük ki. Száraz fogkefével tisztítsuk meg a kenyérnyílásokat és környékét, majd ezután a szokásos mosogatással, mosogatószerrel mossuk át a tálcát, hogy megszabaduljunk a ragadós foltoktól. Ha már csontszáraz, helyezzük vissza a pirítóba és rázzuk ki az egész készüléket, hogy biztosan megszabaduljunk minden morzsától – derül ki az Express cikkéből.

Sütőkesztyű

Még ha a sütőkesztyűk kívülről tisztának is tűnnek, a réseik mindenféle baktériumnak adhatnak otthont. A szakértő azt ajánlotta, hogy hetente mossuk őket, és mindenképpen olvassuk el a címkéjüket, mielőtt bedobjuk őket a mosógépbe, különösen, ha szilikonból vannak.

Forrás: GETTY IMAGES

Fakanalak

A fakanalak hajlamosak arra, hogy a repedéseikben "elszaporodjanak" a baktériumok, különösen akkor, ha a kanalat már egy ideje használjuk vagy nyers hússal érintkezik.

Az egészségtelen baktériumok terjedésének elkerülése érdekében a szakértő azt ajánlotta, hogy tisztítás előtt rendszeresen áztassuk őket hidrogén-peroxid oldatba.

Forrás: Science Photo Library/IGOR STEVANOVIC / SCIENCE PHOTO LIBRARY/Igor Stevanovic / Science Photo

Konyhai kötény

A szakértő azt ajánlotta, hogy néhány használat után mossuk ki a kötényeket, hogy megelőzzük a szennyeződések felhalmozódását.

Áztassuk 15 percig egy rész mosószerrel és egy rész fehér ecettel kevert vízoldatban, mielőtt magas hőmérsékleten kimosnánk. Ha lehetséges, akasszuk fel száradni egy jól szellőző helyre, hogy megakadályozzuk a dohos szagok kialakulását.

Mikrohullámű sütő

A mikrohullámú sütőben melegített és főzött ételekből darabok repkedhetnek szét, ha a tál vagy a tányér nincs letakarva, ami olajok és szószok keverékét hagyhatja a belső falakon.

Mikrohullámú sütőnk belső és külső felületét minden héten alaposan meg kell tisztítanunk, mivel egy gyors, ronggyal történő letörlés nem olyan hatékony a szennyeződések eltávolításában, mint gondolnánk, különösen, ha elfelejtjük célba venni a mikrohullámú sütő belsejének tetejét.

Ez is érdekelhet:

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.