Íme, az öt legpiszkosabb dolog a konyhában, amit rögtön tisztíts meg, különben elszaporodnak a baktériumok

piszkos takarítás baktériumok konyha tisztítás
Öt olyan dolog van a konyhában egy szakértő szerint, amelyeket rendszeresen elfelejtünk tisztítani. Konyhánkat naponta többször is használjuk, ami azt jelenti, hogy könnyen a szennyeződés és a baktériumok tenyészhelyévé válik, így a megfelelő tiszítás gyakran létfontosságú.

Nem is gondolnánk, hogy melyek ezek a területek.

A kenyérpirító morzsatálcája

Deyan Dimitrov, takarítási szakértő és a Laundryheap vezérigazgatója szerint fontos, hogy ellenőrizzük, esedékes-e a tisztítani a kenyérpirító morzsatálcáját.

Ha igen, vegyük ki a morzsatálcát, üritsük ki. Száraz fogkefével tisztítsuk meg a kenyérnyílásokat és környékét, majd ezután a szokásos mosogatással, mosogatószerrel mossuk át a tálcát, hogy megszabaduljunk a ragadós foltoktól. Ha már csontszáraz, helyezzük vissza a pirítóba és rázzuk ki az egész készüléket, hogy biztosan megszabaduljunk minden morzsától – derül ki az Express cikkéből.

Sütőkesztyű

Még ha a sütőkesztyűk kívülről tisztának is tűnnek, a réseik mindenféle baktériumnak adhatnak otthont. A szakértő azt ajánlotta, hogy hetente mossuk őket, és mindenképpen olvassuk el a címkéjüket, mielőtt bedobjuk őket a mosógépbe, különösen, ha szilikonból vannak.

Forrás: GETTY IMAGES

Fakanalak

A fakanalak hajlamosak arra, hogy a repedéseikben "elszaporodjanak" a baktériumok, különösen akkor, ha a kanalat már egy ideje használjuk vagy nyers hússal érintkezik.

Az egészségtelen baktériumok terjedésének elkerülése érdekében a szakértő azt ajánlotta, hogy tisztítás előtt rendszeresen áztassuk őket hidrogén-peroxid oldatba.

Forrás: Science Photo Library/IGOR STEVANOVIC / SCIENCE PHOTO LIBRARY/Igor Stevanovic / Science Photo

Konyhai kötény

A szakértő azt ajánlotta, hogy néhány használat után mossuk ki a kötényeket, hogy megelőzzük a szennyeződések felhalmozódását.

Áztassuk 15 percig egy rész mosószerrel és egy rész fehér ecettel kevert vízoldatban, mielőtt magas hőmérsékleten kimosnánk. Ha lehetséges, akasszuk fel száradni egy jól szellőző helyre, hogy megakadályozzuk a dohos szagok kialakulását.

Mikrohullámű sütő

A mikrohullámú sütőben melegített és főzött ételekből darabok repkedhetnek szét, ha a tál vagy a tányér nincs letakarva, ami olajok és szószok keverékét hagyhatja a belső falakon.

Mikrohullámú sütőnk belső és külső felületét minden héten alaposan meg kell tisztítanunk, mivel egy gyors, ronggyal történő letörlés nem olyan hatékony a szennyeződések eltávolításában, mint gondolnánk, különösen, ha elfelejtjük célba venni a mikrohullámú sütő belsejének tetejét.

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.