Ezeket a trükköket soha ne vesd be a jeges szélvédő leolvasztására

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2019 dies-irae/Shutterstock. No use without permission./Dies-Irae -
trükk jég leolvasztás szélvédő kár
A legtöbben bármit megtennénk azért, hogy ne kelljen hosszú percekig a kocsiban ülniük hideg téli reggeleken arra várva, hogy leolvadjon a jég a szélvédőről és az ablakokról. Ám nem minden módszer alkalmas a jég minél gyorsabb leolvasztására, egy szakértő óva inti az autósokat egy népszerű módszertől, amely komoly károkat okozhat a kocsiban.

Az évek során a járművezetők tippek és trükkök széles skálájával álltak elő a leolvasztási folyamat felgyorsítására. Az állítólagos hackek hatékonysága a teljesen haszontalantól a valóban működőképesig terjed, ám van egy olyan TikTokon terjedő, egészen népszerű trükk, mely Dorry Potter, a National Scrap Car szakértője szerint több kárt okoz, mint amennyi hasznot hoz.

Nem minden módszer alkalmas a jég minél gyorsabb leolvasztására Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2019 dies-irae/Shutterstock. No use without permission./Dies-Irae

Potter arra szólította fel az autósokat, hogy legyenek óvatosak azokkal a trükkökkel, melyekhez forrásban lévő vízzel megtöltött műanyag tasakokkal és szendvicszacskókkal kell átdörzsölni a szélvédőt, mivel a drasztikus hőmérsékletváltozás hatására apró repedések jelenhetnek meg az üvegen, amelyek egy újabb fagy beköszöntével az ablak töréséhez vezethetnek.

A szakember azt javasolja, inkább permetezzék le az üveget jégoldóval, emellett olyan módszereket javasol, melyek nagy eséllyel nem okoznak kárt az autóban.

„A fagyra fel kell készülni. A szélvédők jégmentesítésének egyik legjobb módja az, ha megakadályozzuk, hogy dér képződjön rajta. Ennek érdekében használjanak szélvédőtakaró fóliát, mely megóvja a az üveget a fagytól, így nem kell kapargatni róla a jeget” - mondta el a szakértő az Expressnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.