A szakértő figyelmeztet: Az ezüsthalak támadhatnak a fürdőszobában

Forrás: Shutterstock/Andrey Sayfutdinov -
fürdőszoba tanácsok ezüsthal szakértő
Az ezüsthalak egész évben megtalálhatók, de a magas páratartalmú helyiségekben, például a fürdőszobában érzik jól magukat. A szakértők most elárulják mire figyeljünk, hogy elkerüljük a kellemetlenséget.

Bár általában ártalmatlanok, a bogarak nem csak egyszer jelennek meg és aztán soha többé, hanem szeretnek jönni és menni, amint kiszagolják a lakás nedvességtartalmát. Télen is szívesen jönnek a házakba, mivel sok otthonban magasabb a páratartalom a bekapcsolt fűtés és a kinti hideg miatt, ami páralecsapódást okoz az ablakokon – derült ki az Express cikkéből.

A probléma egyszer és mindenkorra történő megoldása érdekében a szakértő azt javasolja, hogy a páratartalom ellen a szellőzőnyílások javításával, rendben tartásával és párátlanítók beszerzésével lépjünk fel. Érdemes továbbá minden zuhanyzás után felakasztani a fürdőszobai szőnyegeket, hogy megelőzzük a megjelenésüket.

Tartsuk be a szakértő javaslatait! Forrás: Shutterstock/Olena Yakobchuk

A szellőzőnyílások rögzítése

Az ezüsthalakat vonzzák a magas páratartalmú helyiségek, ezért fontos, hogy minden szellőzőnyílást rögzíttessünk, hogy megelőzzük a felbukkanásuk valószínűségét. A szakértő szerint egy hatékony szellőző segít kezelni a fürdőszobai páralecsapódást, amely hozzájárulhat a magas páratartalomhoz.

Fehérítőszer és forró víz

– Tisztítsuk meg a mosogatót fehérítővel, és mossuk le forró vízzel, hogy megakadályozzuk a megjelenésüket – tanácsolta.

Akasszuk fel a fürdőszobai szőnyegeket

A szakértők szerint időnként fel kellene akasztanunk a fürdőszobai szőnyegeket, hogy kiszellőztessük őket. Ha a padlón maradnak, az olyan nedves területet hozhat létre, amely szívesen látja az ezüsthalak ivadékát a fürdőszobában.

Fektessünk be egy párátlanítóba

A levegőben lévő nedvesség eltávolításának leggyorsabb módja, ha befektetünk egy párátlanítóba. Helyezzük el a páratartalomra érzékeny helyiségekben, mint például a fürdőszobában vagy a konyhában.

Párátlanító és szőnyegek felakasztása az, ami segíthet! Forrás: Shutterstock

Levendulaolaj

A szakértők szerint öntsünk egy kis levendulaolajat vattakorongokra, és a mosdókagylót, a zuhanyzó lefolyóját vagy akár a vécét is kenjük be, hogy megelőzzük az ezüsthalakat. Az élősködők nem bírják az illatát, és el fogják kerülni azokat a területeket, ahol jelen van.

Tisztítsuk meg a rejtekhelyeket

A sötét sarkok és a radiátorok mögötti helyek, ahová nedves törölközőket akasztanak, potenciális búvóhelyek az ezüsthalak számára. Fontos, hogy gyakran tisztítsuk meg a területeket, hogy minél hamarabb észrevegyük a problémát. A szakértő szerint a sárga foltok is jelzik a jelenlétüket.

Hívjunk szakembereket

Ha a megoldások nem működnek, elengedhetetlen, hogy szakembereket hívjunk a probléma megoldására.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.