Pocsék ár-érték arány, fantáziátlanság: ételek, amiket a séfek biztosan nem rendelnének az étteremben

Forrás: Shutterstock -
étterem tanács előétel étel séfek
Csak egyszer élünk – tartja a mondás, éppen ezért sokan igyekszünk minél több előételt kipróbálni az éttermekben. De vajon miket érdemes inkább kihagyni? A séfek most elárulják a titkot. A mozzarella-rajongókat például nem sok jóval kecsegtetik. 

Sajt- és keksztálak

" Ehelyett gyakran jobban szeretem felfedezni a bonyolultabb, séf által készített ajánlatokat egy étterem étlapján, hogy megtapasztaljam az egyedi ízeket és technikákat" – folytatta. "A sült sajtrudakat sem érdemes megrendelni, nagyon rossz az ár-érték-arányuk" – tette hozzá.

Egy sajttálat otthon is el tudunk készíteni Forrás: Shutterstock

Kelbimbó

Ha nem ősz vagy tél van, jobb, ha kihagyjuk a kelbimbós ételeket a szakértők szerint.

Rántott tintahal

"Sosem rendelnék olyasmit, amikről tudom, hogy el tudom készíteni én is. Inkább olyanokat rendelek, amikről tudom, hogy otthon nem készíteném el. A rántott tintahal ebbe a kategóriába tartozik. Egyszer rendelem meg, hogy lássam, az étterem tudja-e, hogyan kell megfelelően elkészíteni, és ha igen, akkor hajlamos vagyok máskor is ezt enni" – magyarázta Mary Kiernan séf, a Syracuse-i Egyetem Falk College-ának élelmiszertudományi professzora.

Érdemes olyat rendelni, amit mi magunk nem készítenénk el. Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2012 JIL Photo/Shutterstock. No use without permission./Jil Photo

Csiga

Bár a legtöbben nem rajongunk a csigák fogyasztásának gondolatáért, az escargot régóta ínyencségnek számít. Kiernan azonban azt mondta, hogy ez határozottan nem az ő világa.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a LIFE Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.