Ha nem akarsz extra fehérjét a süteménybe, jobb, ha a fagyasztóban tárolod a lisztet

fagyasztó zsizsik liszt tárolás
Nincs se kenyér, se sütemény, se sok más finom étel liszt nélkül, ám néha meglepetésvendégeket is kapunk mellé a boltban. 

Karácsonyi sütéshez készült az a nő, aki mozgó barna foltokat vélt felfedezni a lisztjében, annak ellenére, hogy légmentesen záródó edényt használt a tárolásához. Az asszony elborzadt, és megfogadta, hogy soha többé nem eszik lisztet, bár amikor ezt a TikTokon megosztotta, még nem tudta, miféle lényekkel áll szemben.

@tiktokkiddydoc What the hell? #baking#insects♬ Creepy and simple horror background music(1070744) - howlingindicator

A kommentekben valaki rámutatott, hogy a sok apró „barna folt" nem más, mint a lisztzsizsik.

„A lisztatkák és a zsizsikek gyakori konyhai kártevők, amelyek gyakran megtalálhatók a kamrákban és a kamraszekrényekben. Sötét és párás körülmények között is jól érzik magukat, így a konyhaszekrény tökéletes táptalaj számukra" – világosította fel a nőt az egyik felhasználó.

Egy másik hozzászóló tárolási javaslatot is megosztott a nővel:

„Ha van hely a fagyasztóban, az a lehető legjobb a liszt tárolására, mivel megakadályozza az avasodást, és mindössze négy nap alatt elpusztulnak az esetleges kártevők is” – tanácsolta az ijedt nőnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.