Kerüld el a "gyakori hibát" a vitorlavirág öntözésekor, ha nem akarod végleg kipusztítani

Forrás: Shutterstock -
csapvíz száraz öntözés vitorlavirág
A vitorlavirágok gyönyörű szobanövények, amelyek fényes zöld leveleikről és fehér virágaikról ismertek. Ha meg akarjuk őrizni őket olyan gyönyörűnek, amilyenek, akkor figyeljünk oda az öntözésükre.

Bár a vitorlavirágokat alacsony igényűnek tartják, fontos, hogy helyesen öntözzük ezt a szobanövényt. Ez azt jelenti, hogy lehetőség szerint kerüljük a csapvizet, és inkább esővizet vagy szűrt vizet válasszunk. "Jobban kedvelik az esővizet, mint a csapvizet" - mondta a szakértő. Ezzel sem szabad azonban túlságosan sokat öntözni, a gyökerek ugyanis elrohadhatnak, ha hosszan nedves a talajuk. A növények levelei lekókadnak, amikor öntözésre van szükségük, de hamar felélénkülnek, amint megkapták a szükséges folyadékot.

A vitorlavirágok öntözésére oda kell figyelni Forrás: Shutterstock

Arra is ügyelni kell, hogy a leveleket nedves ruhával mindig töröljük át a por eltávolítása és a fotoszintézis javítása érdekében. A levegő páratartalmára is figyelni kell: a nagyon száraz levegőtől a levelek megbarnulhatnak, ezért fontos rendszeresen párologtani, és tartsuk távol a forró radiátoroktól és a huzattól.

A párásításakor használjunk langyos vizet, amivel bőségesen permetezzük be a vitorlavirágot, hogy az esőerdő párás levegőjét utánozzuk - írja az Express.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.