Kevés nő elégetett maximálisan a testével. Vagy a comb túl vastag, vagy a derék nem elég vékony, de olyan is akad szép számmal, aki szinte semmit nem kedvel magán. Te vajon jól érzed magad, vagy titkon szívesebben bújnál más bőrbe? Most kiderítheted.
 

1. Ha azt tapasztalom, hogy nem férek bele a kedvenc farmerembe
a) elkezdek rohamtempóban diétázni (5 pont)
b) elhatározom, hogy mostantól jobban odafigyelek majd (3 pont)
c) nem gond, veszek egy mérettel nagyobb ruhákat magamnak (0 pont)

Thinkstock

2. Ha fotót teszek fel magamról egy közösségi oldalra
a) még fodrászhoz is elmegyek a képkészítés előtt (5 pont)
b) biztos, ami biztos, keresek egy retusáló programot (3 pont)
c) gyakran elsiklom felette, hogy nézek ki rajta (0 pont)

3. A péntek esti bulira kiszemelt ruhám legfontosabb tulajdonsága az alábbiak közül, hogy
a) elfedi az alakhibáimat (5 pont)
b) lenyűgöz másokat (3 pont)
c) kényelmes (0 pont)

4. Amikor mások az alakomat dicsérik
a) büszke vagyok (5 pont)
b) örülök (3 pont)
c) meg sem hallom a bókokat (0 pont)

5. A ruhavásárlás
a) borzasztó élmény, többnyire kihagyom (0 pont)
b) lételemem (5 pont)
c) hasznos, de csak mértékkel (3 pont)

6. Ha szexre kerül a sor
a) egyre kevésbé érzem kívánatosnak magam (0 pont)
b) szexisnek érzem magam minden helyzetben (5 pont)
c) ha aggaszt is a külsőm, ez a szexuális élményeimet nem befolyásolja (3 pont)

Thinkstock

7. Ha összefutok egy nálam szebb nővel
a) borzasztó irigység kerít hatalmába (5 pont)
b) azon gondolkodom, mi lehet a titka (3 pont)
c) nem akarok másabb lenni, így nem hoz zavarba a dolog (0 pont)

8. Az öregedés
a) sosem foglalkoztat (0 pont)
b) az első számú ellenségem (5 pont)
c) ha nem is vagyok kibékülve vele, elfogadom (3 pont)

9. Ha az osztálytalálkozóra veszek ruhát, folyton azon jár az eszem, hogy
a) miért nem lehet farmerban és pólóban leugrani az étterembe (0 pont)
b) illik-e a választott ruha az egyéniségemhez (5 pont)
c) milyen diétát próbáljak ki, hogy beleférjek a kisebb méretbe (3 pont)

10. A szülinapom
a) nem fontos, annyira nem szeretem (0 pont)
b) a gyorsan múló évekre emlékeztető szomorú alkalom (5 pont)
c) szuper alkalom az ünneplésre (3 pont)

Értékelés


50-40
A fontossági listádon első helyen szerepel a szépség és jó megjelenés. Hogy mindig körültekintő vagy a ruha- és sminkválasztást illetően, hogy minden helyzetben a legjobbat szeretnéd mutatni magadból másoknak, és hogy sokat teszel azért, hogy fitt maradj, akár pozitív tulajdonságod is lehetne. Csakhogy nálad némiképp felborult az egyensúly; egyre inkább külsőségek alapján ítélsz meg másokat, szinte minden alkalomról csak a saját szépséged turbózása jut eszedbe, állandó diétalázban égsz, és ha még mindez nem lenne elég, az olyan-külső változással járó folyamatok, mint az öregedés, extra adag félelemmel töltenek el. Itt az ideje, hogy lazíts egy kicsit: ne hagyd, hogy néhány pluszkiló vagy ránc határozza meg az életed, ne ásd el magad, ha szebb csajokkal találkozol, inkább fogadd el, hogy te sem vagy tökéletes, de a hibáiddal éppúgy együtt lehet élni, mint a tudattal, hogy játszósban is kiugorhatsz a boltba.

Thinkstock

39-20
Szeretsz igényesen öltözni, szép ruhákba bújni, és ha csak teheted, odafigyelsz arra, hogy ápolt legyen a megjelenésed, hiszen te is tudod, a belső szépség gyakran nem áll meg önmagában. Tisztában vagy az adottságaiddal, és ha hiba csúszik a rendszerbe, a mértéktartás szigorú elvei mellett gondolkodsz el rajta, hogyan változtathatnál, javíthatnál a helyzeten. Szerencsés hozzáállásodnak köszönhetően, ha csábítanak is a külsőségek, pontosan tudod, hogy semmi értelme órákig ácsorogni a tükör előtt, naphosszat diétaterveken agyalni, ahogy az vezet sehova, ha a fél életedet a plázákban töltöd, szexi ruhák után kutatva. Az öregedés így könnyen leküzdhető akadállyá válhat, persze csak akkor, ha a későbbiekben is résen leszel, és nem hagyod, hogy ez a lazaság lustasággá minősüljön át.19-0
A szépség és a külső csillogás közel sem minden, ezt jól tudjuk. Ugyanakkor az sem járja, hogy egy egész életen át nemtörődöm hozzáállással sanyargatod önmagad. Szolid, visszafogott, szerény jellem vagy? Oké, az viszont, hogy alig foglalkozol a testeddel, hogy gondolkodás nélkül öltözködsz munkába menet, hogy csak szigorúan kötelező alkalmakkor vásárolsz magadnak ruhákat, és ha tehetnéd, a pénteki buliba, fontos randikra is mackónadrágban mennél, már túlmutat önmagán. Ez a lazaság ugyanis már veszélyesen közel áll ahhoz, amit mások hanyagságnak és elhanyagoltságnak neveznek. Ha szeretnél pozitív változást elérni, mostantól néhány változást kell beiktatnod: tölts reggelente 10 perccel többet a tükör előtt, gondolkodj rajta, hogyan öltözködhetnél előnyösebben, kérd meg egy barátnődet, hogy vásároljatok egy-két csini új ruhát neked, és ha gond van az alakoddal, ne hanyagold tovább a problémát, varázsold elő a futócipőt a szekrény mélyéről. 

Teszteld magad! Most kiderül, milyen jövő vár rád!http://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110415-teszteld-magad-most-kiderul-milyen-jovo-var-rad.html Teszteld magad! Milyen barát vagy?http://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110408-szemelyisegteszt-milyen-barat-vagy.html Teszteld magad: Mennyire kerít hatalmába a bűntudat?http://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110331-teszt-buntudatos-szemelyiseg-vagy.html Teszteld az érzelmi intelligenciádat!http://www.life.hu/tested-lelked/onismeret/20110323-teszt-milyen-az-erzelmi-intelliganciad.html