Manapság a plasztikai műtétek már olyan elterjedtek, hogy akkor lepődünk meg, ha a képernyőn vagy utcán látott csinos nőnek valódiak a keblei. De ma már a régi, jól bevált ajak- vagy mellimplantátumok mellett szokatlan testrészek átformálására is van lehetőség, jópáran élnek is vele - hogy ezt jól teszik-e, az már egy másik kérdés.


Műanyag popsik

Szilikont eddig csak a nők melleibe használtak a plasztikai sebészek, na de mit tegyen az a nő, akit lapos mellkas helyett felejthető hátsóval vert meg a sors? Sokan hiába tornáznak a célzott területre, nem érnek el megfelelő eredményt, így járt ezzel Monique Covet ismert felnőttfilm- és médiaszereplő is. Ő az egyike annak a kevés magyar hölgynek, akik implantátummal növelték a fenekük méretét: hazánkban ugyanis csupán évi két-három operáció fordul elő a beavatkozás rizikói miatt. Emellett a szokásos plasztikai beavatkozásoknál fájdalmasabb is, de cserébe gömbölyű és kívánt méretű fenékkel büszkélkedhet a páciens. Amerikában már jóval elterjedtebb az eljárás, és a királyi esküvő óta rengetegen kifejezetten Pippa Middleton-feneket operáltatnak maguknak. Várhatóan hazánkba is elér majd ez a divathullám, csak nem tudni, mi történik, ha a műanyag hátsóval rendelkező hölgy esetleg fenékre esik.Northfoto


Térdkalács-plasztika és teljes lábátformálás

Nemcsak a női mell és fenék, hanem a láb is lényeges a csábítás szempontjából. Sokat lehet rajta formálni edzéssel és diétával, de van, akinek ez nem elég. Így a sebészeteken már lehet kérni térd- és bokazsírleszívást, mely speciálisan képzett orvost igényel bonyolultsága miatt, saját zsíros és szilikonos vádlifeltöltést, mely után hetekig kompressziós harisnyát kell hordani, és hat hétig a sport is tiltva van. Amire Demi Moore szavaz, az pedig a térdátalakíttatás: a térdkalácsot vékony réteg zsír borítja, mely az idő előrehaladtával megereszkedhet, így ezt is le lehet szivatni, és az ernyedt bőrt is korrigálják. A magas sarkú okozta talpproblémákat is egyszerűen megoldják ma már saját zsír beültetésével vagy hialuronsavas befecskendezéssel.

Szeméremdomb zsírtalanítása nőknek és férfiaknak

A plasztikai műtéteket nagyrészt nők igénylik, kivéve, ha intim problémák kerülnek szóba. Ugyanis rengeteg férfi nincs megelégedve méreteivel és fordul sebészhez. Körükben a nem éppen kockázatmentes pénisznagyobbítás, -vastagítás, és -egyenesítés mellett a legújabb őrület a szeméremdomb zsírtalanítása - ettől ugyanis pár centivel nagyobbnak tűnik férfiasságuk, és szégyellt nőies dombjuk is eltűnik. De az eljárás nemcsak férfiak, hanem nők számára is elérhető, kiegészítve szeméremdomb-emeléssel, mely a korral megereszkedett szöveteket helyezi magasabbra. Akinek ezek után esetleg a fanszőrzetével is problémája lenne, az is beültethető a hajbeültetéshez hasonlóan.


G-pont nagyobbítás

A hölgyek ezenkívül szeméremajkaikat is kisebbíttethetik, mely fájdalmas és maradandó sérüléssel járhat, de cserébe a zavaró méretek már nem szembeötlőek divatos szűk nadrágban sem. A végleges eredményre egyébként a műtét után nyolc hetet kell várni, és négy hétig a nemi élet sem ajánlott.

Ha már a nemi életnél tartunk, gyakran okoz gondot, hogy a G-pontot nehezen találják meg a partnerek az aktus során. Ma már ezen is lehet segíteni, elég csupán kollagén- vagy hialuronsav alapú gélt fecskendeztetni a területre, melytől az jobban kitüremkedik - kérdés, hogy ha a nő is alig leli meg, az orvosnak ez hogyan sikerül műtét előtt, a lehetséges mellékhatásokról nem is beszélve.

Thinkstock


Szűzhártya-helyreállítás

Egyes országokban vallási vagy családi okoból megkövetelt a nők szüzessége házasság előtt, így a  bűnbe esett menyasszonyok sokszor kérnek szűzhártya-visszaállítást a plasztikai sebésztől. A nemi érintkezés során beszakadt hártya sebészileg helyrehozható. Többféle módszer létezik erre, egyik sem túl fájdalommentes, viszont elképzelhető olyan tökéletes eredmény, ami még egy nőgyógyásznak sem szúr szemet.


Mandula-köldök plasztika 

Sok nő nincs megelégedve a derekával, csípőjével, esetleg túl nagynak találja a hasát. Mindezeken diétával, edzéssel próbálnak segíteni, de van egy terület, ami nem edzhető, ez pedig a köldök. A csúnya, formátlan kis gödör pedig elronthatja az egész összképet, így ma már azt is megoperáltathatjuk. A mai köldökdivat a mandulaforma, ennek eléréséhez megfeszítik és függőleges helyzetbe rögzítik a köldök körüli bőrt alig fél-másfél óra alatt, ráadásul a műtét kevesebbe is kerül, mint például egy mellplasztika. Japánban már nagyon elterjedt igazíttatás, kérdés, hogy hazánkba mikor gyűrűzik be.

Szemszínváltoztatás egy életre

Régebben, ha nem tetszett valakinek a saját szeme színe, beletörődött, aztán később jöttek a színes kontaktlencsék, melyek időlegesen segítettek az ügyön. Modern korunkban már ennél is továbbmentek az orvosok, a beültethető színes lencsével egy életen át olyan színű szemmel élhetünk, amilyet megálmodtunk magunknak. Ehhez ugyanúgy egy intraokuláris lencsét ültetnek a szemlencse helyére, mint a látásjavító műtéteknél, csak itt kifejezetten esztétikai céllal - az előforduló kockázatokat itt sem érdemes mellékesnek tekinteni.Bizarr arcplasztikák

Sokan nem tudnak megbékélni azzal a fizimiskával, amivel születtek, de akadnak olyanok is, akik azzal sincsenek kibékülve, hogy egyáltalán emberekre hasonlítanak.

Így van ezzel Dennis Avner is, akit csak tigrisemberként emlegetnek. Egy indián törzsfőnök egyszer azt jósolta neki, hogy kövesse a tigris útját, és Dennis ezt komolyan is vette: fülét hegyesre műttette, felső ajkát kettéhasíttatta, bőre tele van tetoválva, implantátumokat helyeztek az arcába, fogait hegyessé formálták, és fém tüskékkel a bajuszt imitálják az arcán. Napjait egyébként nem a dzsungelben, hanem irodai munkával tölti.

Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!Thinkstock


Jocelyn Wildensteint mint macskanőt ismerik Amerika utcáin, ő már 62 éves, és finoman fogalmazva érdekesen néz ki a rengeteg műtéttől. Férje nagyon szerette a macskákat, és Jocelyn úgy gondolta, ha minél jobban hasonlít az állatra, annál jobban szereti majd párja. Aki egyébként úgy megijedt egyszer nejétől, hogy majdnem lelőtte. Nem is csoda, hiszen a hölgy szemét halántéka felé feszítették, száját hatalmasra töltötték, arcát is szétszabdalták. Ő mégis büszkén mászkál az utcán mint macskanő.

Találkozhatunk még egyébként - ha szerencsénk van - zombiemberrel, kígyóemberrel és leopárdemberrel is, ők tetoválásaikkal, kettéhasított nyelvükkel és piercingjeikkel borzolják az idegeket, és élik többé-kevésbé a választott állat életét.

Milyen lesz a plasztikai sebészet a jövőben?http://www.life.hu/ujtestujelet/20110718-a-plasztikai-sebeszet-multja-es-jovoje.html Sorozatsztár csodálatos képességgel: Marilu Henner képtelen felejtenihttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111004-sorozatsztar-csodalatos-kepesseggel-marilu-henner-keptelen-felejteni.html 6 különböző gyógyszer nyomait találták meg az elhunyt Michael Jackson gyomrábanhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111007-6-kulonbozo-gyogyszer-nyomait-talaltak-meg-az-elhunyt-michael-jackson.html Szempillanövesztő csodaszerrel szépülnek a világsztárokhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111005-szempillanoveszto-csodaszerrel-szepulnek-a-vilagsztarok.html Vaginaplasztika - pornószínésznőkre akarnak hasonlítani a háziasszonyokhttp://www.life.hu/ujtestujelet/20110311-a-porno-miatt-no-a-kisajakplasztika-nepszerusege.html Tömegével járnak mellkisebbítő műtétre a cicis férfiakhttp://www.life.hu/ujtestujelet/20110207-egyre-nepszerubb-a-mellkisebbito-mutet-ferfiaknak.html 9 helyzet, amikor csak az alkohol segíthttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20111004-az-alkohol-jotekony-hatasai.html