Pedánsak, tisztaságmániások és éles eszűek: minden, amit a Szűz csillagjegyről tudni kell

Forrás: Shutterstock -
csillagjegy horoszkóp magazin Szűz csillagjegy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Augusztus 23-án a Nap átlép a Szűz csillagképbe, s ahogy a perzselő és nyaralós augusztust leváltja az elmélyülősebb szeptember, az Oroszlán hedonista életszemléletét is átveszi a Szűz szorgalma, csendes visszahúzódása.

Általános jellemzők

A Szűz csillagjegyű emberekről általában mindenkinek a rend- és tisztaságmánia jut eszébe és talán az erős kritikai érzék, amiben a Szűz emberek nagyon jók. Mindenben és mindenkiben megtalálják a hibát, többek között magukban is. Szorongó típusok, kevés önbizalommal, ráadásul nagyon szigorúak magukkal és másokkal is. Sokat aggodalmaskodnak, akkor érzik jól magukat, ha mindent pontosan megterveznek előre, mivel a spontaneitás nem az erősségük. Ugyanakkor éles eszűek, intelligensek, szellemes megjegyzéseik miatt pedig jó beszélgetőpartnerek. Nekik fontos a szolgálat, és hogy jól teljesítsenek, emiatt szorgalmasak, segítőkészek és megbízhatóak.

Szűz a szerelemben

A Szűz csillagjegyű emberről nehéz észrevenni, hogy szerelmes, mivel nem erőssége az érzelmek kimutatása. Zárkózottabb típus, nehezen enged közel magához valakit. Kifinomult kritikai érzéke miatt a Szűz nagyon válogatós, sokáig keresi a tökéletes férfit vagy nőt, ezért előfordulhat, hogy akár évekig is egyedül marad. A szex nem tartozik nála a fő prioritások közé, ezért nem az egyéjszakás kapcsolatok híve, inkább hosszú távú kapcsolatokra törekszik. Ha valakit megszeret, éjjel-nappal kényezteti és hűséges hozzá.

Zárkózottabb típus, nehezen enged közel magához valakit Forrás: Shutterstock

Szűz a munkában

A Szűz az ideális munkaerő: igazi maximalista, megbízható és lelkiismeretes; ő nem fog addig felállni az asztal mellől, amíg el nem végzi a rá osztott feladatokat. Nem igazán vezető, inkább alkalmazott típus, akinek fontos, hogy hasznos tagja legyen a munkaközösségnek. Könnyen alkalmazkodik, bármilyen közösségbe könnyen be tud illeszkedni. A vállalkozást inkább meghagyja másnak, mivel kockázatot nem szívesen vállal. Számára fontos az anyagi biztonság, és ezt egy biztonságos állás adja meg neki leginkább. Kitűnő szellemi képességekkel rendelkezik, szorgalmas, ráadásul éles esze miatt nagyon gyorsan tanul.

A Szűz nő

A Szűz nő általában életének minden pillanatában törekszik a tökéletességre, emiatt jó és rendezett megjelenésű, ugyanakkor szerény és illedelmes. Nagyon igényes, ezt azonban elvárja másoktól is, s mivel nem éppen a túlfűtött érzelmek jellemzik, így egy rideg nő benyomását keltheti. A párválasztásban általában túl magasak az elvárásai, s emiatt gyakran egyedül marad. Ha mégis férjhez megy, hűséges és megbízható feleség és kiváló anya lesz belőle, aki azonban hajlamos túlaggódni a dolgokat. A Szűz nő számára az adja a biztonságot, ha mindent előre, aprólékosan megtervezhet, emiatt kissé merev. Szereti a rendet és a tisztaságot, akkor érzi jól magát, ha kívülről-belülről minden rendezett körülötte.

A Szűz nő törekszik a tökéletességre, emiatt jó és rendezett megjelenésű, ugyanakkor szerény és illedelmes Forrás: Shutterstock

A Szűz férfi

A Szűz férfi megfontolt, szerény és megbízható ember, aki általában a nyugalmat keresi. Neki inkább a barátok terén magasak az elvárásai, ezért gyakran magányos. Kiváló szellemi képességei révén mindig szívesen tanul valami újat, ugyanakkor, mivel számára a kötelesség a legfontosabb, általában nem jut el magasabb pozíciókba. A szex nem túl fontos a számára és nem is egy kezdeményező típus, hagyja, hogy őt válassza ki valaki. Megfontolja, kivel kösse össze az életét, azonban, ha ez megtörténik, mindent megtesz, hogy anyagi és érzelmi biztonságot nyújtson családjának.

A Szűzhöz passzoló foglalkozások: pedagógus, könyvelő, jogász, kertész, hivatalnok, ápoló, kritikus

A Szűz ideális társa: Ikrek, Nyilas, Vízöntő

Híres Szűz csillagjegyű emberek: Széchenyi István, Kossuth Lajos, Agatha Christie, Greta Garbo, Sophia Loren, Cameron Diaz, Beyoncé, Claudia Schiffer, Hugh Grant, Keanu Reeves, Salma Hayek, Paulo Coelho

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.