asztrológia csillagállás életterület horoszkóp magazin bolygók
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A születési horoszkópot tizenkét házra lehet osztani, amelyek egy-egy életterületet képviselnek. Ezek a házak az asztrológia „hol?" kérdésére válaszolnak és megmutatják, hogy az egyes bolygók az élet mely területére hatnak.

Az első ház

Az első ház felelős a személyiségért. Az első házban álló bolygók és jegyek döntően befolyásolják az adott személy korai életét és a fejlődő személyiséget, valamint az elvárásokat és a világgal való kölcsönhatásokat.

A második ház


A második ház a személyes források és a tulajdon területe. Ez a ház mutatja meg, hogy az adott személy mit értékel és mit szeret igazán a mindennapokban. Szintén itt látható a pénzhez és a vagyonhoz való hozzáállás is, hogy vajon könnyen jön-e a pénz vagy csak fáradságos munkával tud kuporgatni valaki. Ugyanakkor a második ház azt is megmutatja, hogy a siker érdekében milyen lehetőségeket kell megragadni, milyen képességeket kell fejleszteni.

A második ház azt is megmutatja, hogy a siker érdekében milyen lehetőségeket kell megragadni, milyen képességeket kell fejleszteni Forrás: Shutterstock

A harmadik ház

A harmadik ház az önkifejezésért és a kommunikációért felel. Az itt található bolygók és jegyek megmutatják, hogy mennyire lesz „tiszta" az adott személy kommunikációja, illetve milyenek lesznek a tanulási és egyéb intellektuális képességei. A harmadik ház egyben azt is látni engedi, hogy milyen testvér válik az emberből. Az itt álló Mars például testvéri rivalizálást jelezhet, míg a Vénusz mély testvéri szeretetet.

A negyedik ház

A negyedik ház a közvetlen környezet területe, az otthoné, ahonnan mindig elindulunk. Az otthon mindig az, ahol az ember a legjobban érzi magát, s ez nem mindenkinél jelenti ugyanazt. Egyesek a kényelmes, meghitt otthonban tudják biztonságban magukat, míg mások a csatatéren is remekül megvannak. Az otthon jelentését nagyban befolyásolja, hogy milyen tapasztalatokat gyűjt a gyermek és hogy milyen bolygók és jegyek befolyásolják a házat.

A negyedik ház a közvetlen környezet területe, az otthoné, ahonnan mindig elindulunk Forrás: Shutterstock

Az ötödik ház

Az ötödik ház a teremtés, az újjáteremtés és az alkotás háza. Ide tartozik minden, ami a kreativitással és az önkifejezéssel kapcsolatos. Ezek lehetnek ötletek, álmok, de konkrét produktumok is. Az itt található bolygók és jegyek azt jelzik, hogy mennyire áramlik akadálytalanul a kreatív energia. Emellett az ötödik ház mutatja meg azt is, hogy mennyire lesz könnyű a fogantatás, és hogy az adott személy miképpen tud kapcsolódni egy gyermek világához. Ugyanide tartoznak még a szerelmi ügyek is, valamint, hogy milyen szabadidős tevékenység illik legjobban valakihez.

A hatodik ház

A hatodik ház a szolgálaté. Ez a ház ébreszti rá az egyént arra, hogy rajta kívül mások is vannak a világon. Az itt található bolygók és jegyek azt mutatják meg, hogy valaki mennyire tud önzetlenül cselekedni. Ide tartozik még az is, hogy valaki hogyan képes beilleszkedni egy közegbe, alkalmas-e arra, hogy csapatjátékosként összedolgozzon másokkal. A hatodik ház harmadik területe pedig az egészség, hiszen megmutatja, mennyire érzi valaki magát otthon a saját testében, elméjében és érzelmeiben.

Ha érdekel a másik hat ház is, akkor kattints következő cikkünkre, amely azokat is sorra veszi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.