Ezeket a betegségeket könnyedén elkaphatod a csillagjegyed alapján 1. rész

asztrológia betegség horoszkóp magazin csillagjegyek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden csillagjegynek vannak gyenge pontjai az egészség terén is. Bár ez nem jelenti azt, hogy bizonyos betegségeknek meg kell jelenniük az életedben, azért ajánlott odafigyelned ezekre.

Kos

Számodra a fej és az azon található szervek (orr, orrmelléküregek, arcbőr) azok, amik érintve vannak. A Kosok arcán gyakran vannak hegek, mert mindig a falba akarják verni a fejüket. Ez zúzódásokat hagy maga után. A Kosra jellemző a gyulladás, a hirtelen fellépő láz, az epekő kólika, a tályogok, a vérzés, a hőhullámok és a görcsök. A Kosok gyakran szenvednek fejfájástól, arcüreggyulladástól. Sokszor idegesek, mert semmi sem mozog elég gyorsan. Gyakran küzdenek alvászavarral. Mivel sokféle extrém sportot űznek, hajlamosak a sérülésekre is.

Bika

Asztromedicinális szempontból a Bikák hajlamosak a vérrel kapcsolatos betegségekre. Számukra a torok, a nyak, a mandulák, a garat, a hangszálak, a gége és a hasnyálmirigy az érintett szervek, amelyre figyelniük érdemes. A cukorfogyasztáshoz köthető betegségek, mint a súlygyarapodás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás vagy a vérzsírszint emelkedése a Bikához tartoznak, de nem kell megijedniük, hiszen a betegség önmérséklettel elkerülhető! Fogyasszon kevesebb cukrot! Emésztési problémák is előfordulhatnak, különösen akkor, ha a Bika túlságosan beleveti magát a kulináris örömökbe.

Ikrek

Az Ikrek gyenge pontjai: a hörgő-tüdő rendszer, a karok és a kezek, a légzés, az oxigén- és szén-dioxid csere. Ebből a következő betegségek származhatnak: hörghurut, mellhártya- és tüdőgyulladás, allergiás komponensekkel járó asztma, hörgőtérből eredő rekedtség, fertőző betegségek, túlnyomórészt a hörgőkben. Az Ikrek nagyon érzékeny idegzetűek, és sok allergiás is van közöttük. Az Ikrek depressziósak is lehetnek. A bipoláris depresszió, amelyben a mánia és a súlyos depresszió felváltva fordul elő, az Ikrek jegyhez rendelhető.

Forrás: Shutterstock

Rák

Csillagászati szempontból a Rák magában foglalja a női emlőt, a nyirokrendszert, a gyomrot, a lágy agyhártya egyes részeit, a petefészket, a heréket és részben a nyálkahártyát. A rákos megbetegedések leggyakoribb betegségei ebben az összefüggésben figyelhetők meg. A zodiákus egyetlen más jele sem reagál olyan intenzíven a stresszre, a csalódottságra és a megerőltetésre, mint a Rákok.

A női emlő érzékenysége, a ciszták, a keményedés, a nyirokfolyadék raktározása és a menstruáció előtti panaszok szintén jellemzőek rájuk. Általában a meleg borogatás nagyon hatásos a Rákoknál. A meleg és a nyirkos borogatás segít a kellemetlen érzések és a simaizom enyhe görcsei esetén, de a gyulladásoknál nem. A Rákok jól reagálnak az ágy melegére és a pihenésre; így gyógyulnak a leggyorsabban.

Oroszlán


A szív az a szerv, amely asztroorvosi szempontból az Oroszlánhoz kapcsolódik. A sértések a szívig jutnak, így ők majdnem meghalnak a megtört szívtől. Legyen szó szívszűkületről, angina pectorisról, szívritmuszavarról vagy a szív elégtelen oxigénellátásáról: mindez jellemző erre a csillagjegyre. Gyakran hátproblémákkal reagálnak a sorscsapásokra, kudarcokra vagy csalódásokra.

Betegség, öregség, hanyatlás és halál – ezek mind nehéz témák az Oroszlánok számára. Ugyanakkor serkenti őket, hogy mindent megtegyenek a saját jólétük érdekében. A súlyos betegségeket azonban figyelmen kívül hagyják, és gyakran nem vesznek tudomást a szervezet figyelmeztető jelzéseiről sem. Vannak Oroszlán-energiájú emberek, akik hirtelen összeomlanak, bár a legjobb egészségi állapotúnak tűnnek. Azonban egy szívinfarktus nem véletlenül történik, mindig vannak előtte olyan jelzések, amiket figyelmen kívül hagynak. Az Oroszlán sorsa nem elkerülhetetlen: időnként ellenőriztetnie kell a vérnyomását. A szervezet hálás egy kis odafigyelésért, és ez nem csak a wellness- vagy sportközpontot jelenti.

Szűz

Csillagászatilag a has a Szűz területe, amely magában foglalja a vékonybelet, amely a feldolgozást jelenti, és a vastagbelet, amely a leválás és az elengedés metaforája. A belek, amelyek nagyon érzékenyek a Szűzeknél, sokkal többet tesznek, mint azt általában feltételezik. Ez az a szervmező, amely a legerősebb pszichológiai kapcsolattal rendelkezik, és saját, az úgynevezett hasi aggyal. Az immunrendszer nem működik ép belek nélkül, betegségük esetén a vitaminok és tápanyagok feldolgozása is hiányossá válik.

Az emberek a nyugati világban elidegenedtek a gyomruktól, emiatt gyakran feszültek, behúzzák a gyomrukat, ahelyett, hogy teret adnának neki. Az ázsiaiak viszont jobban odafigyelnek erre a területre. A Hara, egy terápiás gyakorlat a japán kultúrából hozzáférést biztosít a has mélyén rejlő erőhöz.

A Szűzek gyakran szenvednek polipoktól, divertikuláktól (a vastagbél kitüremkedései), krónikus gyulladásos bélbetegségektől, irritábilis bél szindrómától, székrekedéstől vagy hasmenéstől. Egy jó diéta sokat segít, de nem minden. Reumás panaszok is jelentkezhetnek a Szűzeknél; enzimzavarok fordulhatnak elő a hasnyálmirigyben, valamint a vékonybélben. A gyógyszeres kezelésre vagy az oltásra adott túlzott reakció is gyakran megfigyelhető.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.