Ezeket a betegségeket könnyedén elkaphatod a csillagjegyed alapján 2. rész

Forrás: Shutterstock -
asztrológia betegség horoszkóp magazin csillagjegyek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Minden csillagjegynek megvannak a gyenge pontjai az egészség terén is. Azonban ez nem jelenti azt, hogy bizonyos betegségeknek meg kell jelenniük az életedben, ezért ajánlott odafigyelned ezekre. Az előző részben már elkezdtük kifejteni, hogy melyik csillagjegynek mire kell odafigyelnie.

Mérleg

Csillagászati szempontból a vese, mint páros szerv, a Mérleghez tartozik. A vesék számos funkciót látnak el, a vizelet- és egyéb anyagok eltávolítását, és lelkileg nem csak a fizikai anyagok tisztítását is szolgálják. Ha a vese folyamatosan problémákat okoz, mérlegelni kell az interperszonális kapcsolatokat. Az emberi csalódások a Mérlegben gyakran különösen a veséket érintik – valós értelemben, hátfájás vagy gyulladás formájában. Ha egy öntudatlan elutasítást kell elfojtani, akkor a vesén keresztül történő kiválasztódás szabályozási zavara léphet fel: a vesék nem csupán szűrőszervek. A vesefájdalom, a szemcsék és a kövek gyakori Mérleg-rendellenességek.

A Mérlegek nemcsak az érzéseket szeretik elnyomni, hanem a betegségeket is, amíg már nem tudják figyelmen kívül hagyni azt, ami a test elméjében jár. Mert főleg a Mérleg jegyűeknél alkot a test-elme-lélek egy egységet. Mint már említettük, a vese a párkapcsolat felépítésére mutat rá, a bőrelváltozások pedig azt fejezik ki, hogy valami a bőr alá került.

Skorpió

Nagy öngyógyító erők rejlenek a Skorpióban, különösen a mentális gyógyítás nagy ajándék számára. A Skorpiók harcosok. Ha a keringés és a vérnyomás valóban problémákat okoz, először megpróbálja figyelmen kívül hagyni őket. Egy bizonyos ponttól kezdve azonban határozott intézkedéseket tesz annak érdekében, hogy ne tünetet kezeljen, hanem gyógyulást találjon.

Csillagászati szempontból a gének, az agy részei és a nemi szervek (herék és petefészkek) a Skorpióhoz tartoznak. A vérkeringés a Skorpiókban rendkívül érzékeny. Az intenzitás, amellyel az életüket élik, magas vérnyomást válthat ki. Hajlamos lehet az erek megfeszítésére, és az erek gyakran szűkülnek a feszültség hatására. Ez egy bizonyos ponton mozdulatlansághoz, merevséghez vezet. Ezenkívül a bél egyes részei is a Skorpiókhoz tartoznak, beleértve a jóindulatú daganatokat, például a szemölcsöket, cisztákat vagy polipokat. A bélpolipok ezért valamivel gyakoribbak a Skorpióknál.

Nyilas

Nyugtalan, mozgásorientált és sikeres – ilyen életorientáltsággal a Nyilasnak kevés ideje van a betegnek lenni. A Nyilasok tudják, hogy a létezés véges és minden órát ki kell használni. Ezért menekülnek a korlátok, gyengeségek vagy betegségek elől. Emiatt gyakran álmatlanságban szenvednek. Ezt erősítik az élet állandó átrendezésére irányuló kísérleteikkel is. Néha egy képzeletbeli világban élnek, amely egy ponton már nem állja meg a helyét és összeomlik. Az álmatlanság itt egyben arra is figyelmeztet, hogy úgy lássuk a dolgokat, ahogy vannak és ne merüljünk bele egy képzelt világba. Ha a Nyilasok nagyon izgalmas beszélgetéseket folytatnak este vagy dolgoznak lefekvésig, akkor az elméjük nem tud kikapcsolni.

A Nyilasoknál gyakran előfordulnak májbetegségekre utaló tünetek. Ez a szerv különösen érzékeny a túlzásokra és a falánkságra. Ennek eredményeképpen hajlamosak az elhízásra. Ez akkor történik, amikor a Nyilas nem tud megfelelően fejlődni a munkájában, a céljaiban és a kapcsolatában. Hajlamos arra is, hogy megtartsa a vizet a szervezetében (ami az alakját is megváltoztatja). A teák és a homeopátia segíthet.

Nyilasoknál gyakran előfordulnak májbetegségek; ez a szerv különösen érzékeny a túlzásokra és a falánkságra Forrás: Shutterstock

Asztromédiailag a csípő régió - így a máj is - a Nyilashoz tartozik. Egy bizonyos életkortól kezdve a Nyilas születésűeknél gyakran alakul ki coxarthrosis, a csípőízületek kopása és merevsége. Ez nagy kihívás azoknak a Nyilasoknak, akik kalandvágyóak és szeretnek utazni. A lényeg, hogy a könyvek világa és az internet továbbra is elérhető legyen számukra. A Nyilas hajlamos a tüdőbetegségekre: tüdőödémára és tüdőtágulásra.

Bak

Testi szinten a Bak a vázszerkezet felépítésével, - a csontokkal, a körmökkel és a fogakkal is kapcsolatban áll. Ezen kívül érintett a mozgásszervi rendszer, különösen a térd. Itt vannak a támadási pontok is, amikor a gyengeségek kialakulnak. Arthrosis, bármilyen ízületi kopás, sokízületi gyulladás is a Bak betegségei. Kitartás jellemzi, így nem mutat fájdalmat, nem engedi meg magának a gyengeséget és folytatja a munkát. A fogai is szenvednek, mert folyamatosan összeszorítja őket.

A térdnek van egy jelentése is: a Bak királyi jegy, így nem szabad elfelejtenie az alázatot. Minden nagyobb hatalom előtt le kell térdelni, így ami merevedést, feszességet és keményedést jelent, az jellemző a Bakokra. A Bak betegségek lassan fejlődnek ki, hajlamosak krónikussá válni és általában korlátozzák a mobilitást. A vérerek beszűkülése, amely az ambícióból és a perfekcionizmusból eredhet, szintén jellemző rájuk.

A Bakra jellemző a Sisi-szindróma, vagyis a depressziót nyugtalansággal és munkamániával kompenzálás. A munkahelyi nyomás okozta álmatlanság, a túlzott teljesítménykényszer és a munkamánia szintén hozzá társul. Az úgynevezett ünnepi depresszió, az, hogy az ünnepek alatt képtelenség elfelejteni a kötelességeket, elengedni a munkával kapcsolatos gondolatokat, szintén a Bakra jellemzője. A Bakok szeretnek este visszanézni egy olyan napra, amikor valami hasznosat tettek.

Végül, de nem utolsósorban jellemző rá a gyomor érzékenysége is a túlzott önkontroll következtében, a kövek képződése is, különösen az eperendszerben.

Vízöntő

Csillagászati szempontból az alsó lábszár, a vádli, a boka és az Achilles-ín a Vízöntőhöz tartozik. Az idegesség és az idegrendszer betegségei gyakoriak nála, akárcsak a hiperaktivitás (ADHD). A visszerek, melyek a keringési zavarok miatt alakulnak ki a lábakban, szintén gyakoriak náluk. A szívritmuszavarok és az ingerek terjedése a szívben az Uránuszhoz van rendelve. Ezek a tünetek gyakrabban jelentkeznek, amikor a Vízöntő olyan helyzetben él, amelyből szeretne kiszabadulni, de nem tudja, hogyan tegye.

A Vízöntő betegségek közé tartozik még a krónikus fáradtság szindróma (CFS), a pajzsmirigy szabályozási zavara, a neurológiai rendellenességek és az érrendszeri labilitás. A Vízöntő számára a legfontosabb az öntudat fejlesztése.

Halak

Asztromédiailag a lábfejek a Halak jegyéhez tartoznak. Ez zavarónak tűnhet egy ilyen intellektuális, erősen spirituális jegynél, de nem az: a Halak - ha a szimbólumukat nézzük - össze vannak kötve a lábaiknál. A lábak hordoznak, érintkeznek a földdel ,így összekötnek minket az anyagi világgal. A Halaknak pedig pontosan erre van szüksége: tudatos alapozásra, főleg, hogy az igazán élni akarás érzése náluk nem állandóan erős. Vannak újszülöttek és gyerekek is, akik azt a benyomást keltik, hogy még meg kell hozni a tudatos döntést a földön maradás mellett.

A bőr, mint határoló szerv nagyon érzékeny a Halaknál, csak úgy, mint a fül, különösen a belső fül. Ezért gyakran előfordul a szédülés és a Meniére-kór (a belső fül betegsége, amely hirtelen szédüléssel és egyoldali fülzúgással jár).

A Halak kevés alkoholt, drogokat és gyógyszereket tolerálnak. A jegy képviselői még a homeopátiára is gyakran erős reakciókat adnak. Sokan azt mondják, hogy a Halak minden negatív rezgést elnyelnek, mint például az elektroszmog, a szobamérgek, a festékek és lakkok. Rossz eliminátorok is, vagyis elraktározzák a stresszt, másrészt viszont könnyen kezelhetők, mert elvileg szívesen reagálnak a tanácsokra, terápiás intézkedésekre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.