Nem csinálnak titkot gyerekeik előtt a gyilkos kór lézetéséből a sztármamák

betegség Dobó Kata anyuka Liptai Claudia kisgyerek rák hospice ház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Liptai Claudia és Dobó Kata a Szuper TV2 adásában vallottak arról, hogy csemetéjük elől nem titkolják a gyilkós kór létezését - tudta meg a Life.hu.

A sztármamák nem titkolják gyermekeik elől, hogy vannak beteg emberek, és amennyiben gyermekük velük tart egy-egy jótékony látogatásra nem korlátozzák abban, hogy betegeket lásson.

"A Hospice házban más perspektívába kerül a saját életed, én ott csak kapok, ahhoz képest, hogy adni megyek oda. Mi megpróbáljuk Szofit kiskorától kezdve mindenhová magunkkal vinni, természetesen azon keretek között, ami megengedett egy gyermek számára. Azt gondolom, hogy a mi életünk a példa előtte. Ha az természetes neki, hogy az anyukájával bejár a színházba próbákra, vagy hogy a szabadidőmben a Hospice házban önkéntesként dolgozom és néha oda is bejön velem, akkor ez is természetes lesz neki, hisz ebben nő fel" - mesélte a szuper MOKKA adásában Kata.

Fotó: SuperTV2, Pályi Zsófia [origo]
Fotó: SuperTV2, Pályi Zsófia [origo]

"Én is elvittem már magammal Pankát egy Hospice házba. Nem mondtam neki semmit, ő megérzi, hogy neki oda be kell-e menni. Van olyan, hogy a gyerek megijed a betegségtől és hátrahőköl, de van, hogy egyáltalán nem fél. A gyerek ösztönösebben érzi a halál közeledtét. Természetes, hogy ha az ember egy ilyen helyre elmegy a gyerekével, nem kell titkolóznia. A gyerekek sokkal természetesebben kezelik ezeket a helyzeteket" - mesélte Claudia.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.