A nők csupán 4%-a tartja magát szépnek: Te köztük vagy?

pr-cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nők nagy része bizonytalan saját szépségével kapcsolatban, miközben a szépség és a boldogság között van összefüggés. A Dove márka, hogy jobban megértse a nők szépséghez való viszonyát, 2010-ben 20 országban végzett kutatásában arra kereste a választ, hogy hogyan kapcsolódik össze a szépség, a szépségápolás és a boldogság. 

Forrás: Unilever-Dove
Forrás: Unilever-Dove

Világszerte a nők több mint fele (54%) egyetért abban, hogy a nők önmaguk legnagyobb kritikusai, így ez a 672 millió nő emiatt nem is tudja kiaknázni a bennük rejlő szépségpotenciált. Miközben a nők többsége a világon külső tényezők hatására dolgozik azon, hogy szép legyen (59%), majdnem harmaduk (32%) bevallja, hogy saját elvárásaik gyakorolják rájuk a legnagyobb nyomást. Ez a saját magukra rákényszerített bizonytalanság nagyobb, mint akár a társadalom (12%), akár a barátok és család (6%) vagy a média (6%) nyomása.

A kutatás egy szépségparadoxonra is fényt derített: miközben a nők 80%-a egyetért abban, hogy minden nőben van valami szép, saját magát csupán 4%-uk tartja szépnek. Ráadásul 72%-uk úgy gondolja, hogy azok a nők a legszebbek, akik kihozzák magukból a legtöbbet, mégis majdnem felük úgy érzi, hogy ezt ők nem teszik meg még akkor sem, ha tisztában vannak vele, hogy jobban is kinézhetnének.

A Dove minden nőt arra szeretne ösztönözni, hogy pozitív kapcsolatot alakítson ki saját szépségével, ezáltal javuljon az önképük és felfedezzék a bennük rejlő szépséget. Egy ilyen világban a szépség az önbizalom, és nem a bizonytalanság forrása lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.