A pályakarbantartó a felelős Schumi balesetéért?

Forrás: AFP/Sascha Schuermann -
síbaleset karbantartó ügyészség Forma-1 felvétel Michael Schumacher pálya fejkamera
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egykori pilóta balesetéről tartott sajtótájékoztatót a vizsgálatot vezető francia ügyészség Albertville-ben. Lehet, hogy a pálya karbantartója is hibázott.

Megvizsgálták a Michael Schumacher fejkamerája által készített felvételeket. Patrick Quincy, a vizsgálatot vezető ügyész elmondta, a masina nagyon jól látható képeket készített, és végig lehet követni vele az útvonalat. A kétperces filmben látottak alapján kiderült, a 2012-ben visszavonult F1-pilóta kb. 8 méterre volt a pálya szélétől, amikor nekiment a sziklának.

Forrás: AFP/Sascha Schuermann

Hangsúlyozta, hogy Schumi nem ment gyorsan, bár elmondása szerint nehéz megbecsülni a felvételek alapján a pontos sebességét, a „körülményeknek megfelelő tempóban haladt." Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, korábban francia sajtóértesülések is erről adtak hírt.

Szó volt a szerdai sajtótájékoztatón arról is, hogy a pálya lehet, nem volt megfelelően kijelölve, Schumi sífelszerelése viszont jó állapotban volt, így valószínűleg nem az okozta a balesetet. Az üzemeltető felelősségével kapcsolatban azonban azt mondták, "elképzelhető, hogy felelős lehet a balesetért." A nyomozás azonban tovább folytatódik, és egyelőre úgy látják, hogy az üzemeltető betartotta az erre vonatkozó szabályokat.

Arra a kérdésre, hogy Schumacher elővigyázatlan volt-e, az ügyész nem kívánt válaszolni. Nem erősítette meg azt sem, hogy a sportoló egy kislánynak akart segíteni, amikor a szerencsétlenség történt. A videó kiértékeléséből egyelőre úgy tűnik, nem volt szó ilyesmiről – mondta.

Az ügyészség ezen a sajtótájékoztatón az F1-pilóta egészségi állapotáról nem adott hírt.

Nem a tempó okozta Schumacher balesetéthttp://www.life.hu/legykepben/20140108-michael-schumacher-volt-forma-1-pilota-lassan-haladt-sibalesetekor-a-fejkameras-felvetelek-szerint.htmlEllentmondásos hírek Schumacher állapotárólhttp://www.life.hu/gyogyulj/20140107-michael-schumacher-egykori-forma-1-pilota-allapotarol-ellentmondasos-hirek-terjednek.htmlMika Häkkinen gyönyörű levelet írt Schumachernekhttp://www.life.hu/szeress/20140105-mika-h-kkinen-gyonyoru-levelet-irt-egykori-rivalisanak-michael-schumachernek.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.