Szégyent vallott az érettségin Harsányi Levente

Forrás: (c) gabor* photography - All Rights Reserved/Gabor Steiner - Www.Diginfo.Hu -
Harsányi Levente diák tanár érettségi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Élettapasztalatát adta át a diákoknak Harsányi Levente, aki mára sikeres műsorvezetőnek mondhatja magát, pedig korábban ő sem állt mindig a helyzet magaslatán. Már az érettségi is kifogott rajta!

Harsányi Levente vendéglátóipari szakközépiskolában érettségizett, de mégsem maradt meg ebben a szakmában. Ez szinte érthető, ha az érettségire húzott tételének elkészítését vesszük figyelembe.
„Desszertnek palacsintát kellett készítenem, aminek a megsütése jól sikerült. Szépen összecsavargattam hengerbe, ahogy otthon láttam, és úgy tálaltam a tanároknak, akik szinte sírva fakadtak a látványtól. Akkor, négy év tanulás után szembesültem vele, hogy ezt úgy tanítják, hogy háromszög alakban kell tálalni! – nevetett Levente, aki utána még diplomát is szerzett, igaz, a mai napig nem tudja, hogy hová tette.

Forrás: (c) gabor* photography - All Rights Reserved/Gabor Steiner - Www.Diginfo.Hu


„Még sohasem kérték tőlem a felsőfokú tanulmányokat igazoló dokumentumot, ennek ellenére fontosnak tartom, hogy tanuljanak a diákok. Erről tartottam nekik előadást az egyik fővárosi középiskolában, ahol végül a médiában szerzett tapasztalataimról meséltem a kíváncsi fiataloknak. Úgy látom, hogy nincs utánpótlás a szakmámban, hiába is szeretnének sokan képernyőssé válni, nem alkalmasak a feladatra. Egyre több beszédhibás ember vezet műsort, és egyre fontosabbak a kapcsolatok, mint a tudás. A szereposztó díványról ne is beszéljünk. Csak javasolni tudom mindenkinek, hogy igyekezzen több lábon állni a felnőtt lét során, mint ahogy én is azt teszem, így nem kell belemennem olyan kompromisszumokba, amelyekhez nem fűlik a fogam. Több, reklámmal foglalkozó céget is működtetek, így csak olyan olyan munkát vállalok el, amiben valóban örömömet lelem" – tette hozzá a MTVA műsorvezetője, aki hamarosan újból apa lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.