Tatár Csilla tényleg szerződést fog szegni?

Forrás: TV2 -
MTVA TV2 Tatár Csilla
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tegnap este robbant a hír, hogy Tatár Csilla elhagyja a TV2-t, ahol 12 éve dolgozik. Az első információk arról szóltak, hogy az MTVA csapatában, A Dal című produkció műsorvezetőjeként fogja folytatni a pályáját. A bökkenő csak annyi, hogy a műsor január végén kezdődik, és rá akkor még jelenlegi munkaadója, a TV2 versenyjogi korlátozásai lesznek érvényesek.  

Még a hivatalos közlemények megjelenése előtt reggel, a Mokkában Kárász Róbert száján kicsúszott egy mondat, amely biztossá tette, hogy Tatár Csilla az MTVA-hoz igazolt. Dél körül biztossá vált a dolog, amikor a királyi tévé is közzétett egy nyúlfarknyi közleményt új műsorvezetőjéről.

Forrás: Facebook/Tatár Csilla

„12 év után Tatár Csilla elhagyja a kereskedelmi médiát. A műsorvezető a közmédiát választotta és szakmai kihívásnak tekinti új feladatait, szerződését már aláírta az MTVA-val.”

Mi ennél azért sokkal több mindenre szerettük volna tudni a választ, de erre egyszerűen nem reagáltak az MTVA-tól.

A Dal című produkció január végén indul, Csilla pedig tegnap mondott fel a TV2-nél. Rá is minimum egy hónap felmondási idő vonatkozik, és még ehhez hozzájön a versenyjogi korlátozás. Egy átlagos menedzsernél ez azt jelenti, hogy büntetlenül nem helyezkedhet el kb. 3 hónapig a konkurenciánál. Tehát Csilla kb. április 10-ig nem szerepelhet semelyik csatornánál, ha csak nem fizeti ki valaki a szerződésszegésért kirótt a büntetést. Az MTVA műsora viszont megkövetelné, hogy január végén Csilla már a produkció műsorvezetőjeként a képernyőre kerüljön. Minden jel arra mutat, hogy Csilla szerződést fog szegni.

Szerettük volna megtudni az MTVA-tól, hogy az adófizetők pénzén fogják-e kifizetni Csilla szerződésszegésért kirótt büntetését, vagy Csilla maga fog a zsebébe nyúlni, mint ahogy Ördög Nóri tette ezt pár hónappal korábban, amikor az RTL Klubtól a TV2-höz igazolt. Nem válaszoltak a kérdésünkre.

Ördög Nóri is szerződést szegett

Ördög Nóri, az RTL Klub eddigi legmeghatározóbb női műsorvezetője 13 év után a konkurens csatornához, a TV2-höz igazolt, a Rising Star műrorban debütált ősszel. Nóra ezzel a lépésével szerződést szegett, a tárgyalásokat a legnagyobb titokban folytatta a konkurenciával. Nórának nem kell bíróságon pereskednie azért, mert szerződését megszegve átigazolt a TV2-höz, ugyanis kifizette a büntetést az RTL Klubnak.

„Mi elfogadtuk a felmondását, a versenyjogi korlátozás érvényesítésével” - tájékoztatott minket a Tv2 kommunikációs vezetője, Koltay Tamás.

Azt, hogy Csilla egy ambiciózus fiatal, már korábban is bebizonyította. A tévés ranglétra minden fokát végigjárta, élete nagy álma volt, hogy végre egy show-műsort vezethessen. Erre a TV2-nél csak egyetlen lehetőséget kapott, két évvel ezelőtt a Szépségkirálynő című produkciónak volt a háziasszonya. Azóta várta, hogy ismét övé legyen a főszerep, de hiába.

Csillát telefonon értük el, aki a Life.hu-nak elmagyarázta döntése okát.

„12 éve dolgoztam a TV2-nél, lépésről lépésre haladtam, voltam gyakornok, riporter, felelős szerkesztő, műsorvezető. Most egy olyan lehetőséggel kerestek meg, ami szakmailag új perspektívákat nyitott meg előttem. A Mokkát pedig még azért vezetem, mert nem szeretnék a munkáltatómmal való szerződésemtől eltérni és tiszteletben tartom a felmondási időt” – mondta Csilla.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.