Gesztesi Károly munkát ad Damu Rolandnak

Forrás: Zsigmond László/Life.hu -
Damu Roland film szerep Gesztesi Károly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Úgy tűnik, Damu Roland karrierjét a börtönévek nem törték ketté. Egyre több színészi munkája akad, közben szinkronizál is. Gesztesi Károly is szerepet ajánlott neki készülő filmjében.

Damu Roland a könyvbemutatóján büszkén mesélte, hogy nem marad munkanélküli színész, egymás után kapja a felkéréseket. A napokban derült ki, hogy Jolly, a mulatós zene egyik sztárja filmfőszerepet ajánlott neki, de egykori sorozatbeli kollégája, Gesztesi Károly is rá gondolt, amikor tervben lévő filmjéhez keresett színészeket.

Forrás: Zsigmond László/Life.hu

"A börtönből való szabadulása után Roland felhívott, én pedig nagy szeretettel fogadtam, hisz nagyon kedvelem. Nem érdekel, mi történt vele, ha megtörtént, akkor megbüntették. Tervben volt, hogy ősszel készítek egy filmet, most lenne időm rá. Mivel Rolandot színészként nagyra értékelem, egy kisebb szerepet bíztam volna rá, munkát szerettem volna neki adni. Így dolgozhatna, nem kellene neki kölcsönt kérnie. Sajnos a vezető operatőröm, Gulyás Buda ősszel pont egy másik filmben kezd el dolgozni, amit már korábban elígérkezett, így kiesett nálam, és ezért úgy tűnik, hogy elhalasztjuk a forgatást, inkább eltoljuk a projektet. Valószínűleg májusban tudjuk csak elkezdeni a "Ha eljön a jeges" munkacímű filmemet, amelyet Bujtor István emlékére írtunk, és a Balaton-felvidéken játszódik, a sümegi várnál. Tervezett főszereplői pedig Stohl András, Fenyő Iván, Gáti Oszkár, Száraz Dénes és jómagam, a női főszereplőt nem tudjuk még" – magyarázta Gesztesi, aki nagyon jó színésznek tartja Rolandot.

"Sok színész van a pályán, nagyon kevés, akivel jó szembenézni, jó vele dolgozni akár reggeli 8 órakor is. Én Rolandnak csak a szakmai részét támogatom, a magánéletébe nem akarok belefolyni, nem érdekel, hogy kivel él, ki a barátnője, az az ő dolga."

Rolnadnak azért nem kell aggódnia, hogy csúszik a forgatás. A könyvbemutatóján büszkén mesélte, hogy sok a munkája. A szinkronizálás mellett már részt vett a Falu rossza olvasópróbáján, és elkezdte próbálni az Egri csillagok-at, amelyben Jumurdzsákot fogja játszani. De vár még rá egy monodráma is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.