Öt fiút szült, lányt szeretett volna, ezért lopott csecsemőt

háttér interjú Szombathely rendőrség csecsemőlopás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Öt fiút szült az az asszony, aki szerdán a szombathelyi Markusovszky Kórházból lopott ki egy csecsemőt. Nagyon szeretett volna egy kislányt. Korábban azt hitték, hogy a babát emberkereskedők vitték el, később derült ki, hogy az elkövető magának szerette volna megtartani a picit. A baba elrablója már át is keresztelte a gyereket, amikor megtalálták őket.

"Ő a kistestvéred, Miranda. Így fogadott anyu, amikor hazaértem a focizásból. Bepelenkázta és megetette, aztán a karjában ringatva próbálta megnyugtatni, mert nagyon sírt. De jöttek a rendőrök, és elvitték őket" - nyilatkozta a Blikknek a csecsemőrabló 14 éves fia. Az asszony édesanyja szerint lánya nagyon szeretett volna egy kislányt, ezért is lopott magának gyereket az unokatestvére segítségével. Az asszony szerint megbocsáthatatlan, amit a lánya tett.

Szombathelyen, a tettesek lakásán talált bizonyítékok Forrás: Vas MRFK

Hogyan lehet ellopni egy csecsemőt a kórházból?

"Mivel a férfi szociális munkási gyakorlatát töltötte a Markusovszky kórházban, jól ismerte a terepet.Ezért eshetett a választásuk erre az újszülöttosztályra" - mondta el a sajtótájékoztatón dr. Tiborcz János dandártábornok, Vas megye rendőrfőkapitánya. A kislány elrablóit őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.