Gálvölgyi János: "Ha az 55 évemből adtam öt embernek három percet, akkor nem volt hiába"

Forrás: MTI/Kallos Bea -
színpad pályafutás Gálvölgyi János interjú siker színház humor
Gálvölgyi János már otthonában gyógyul, miután két hetet töltött intenzív osztályon. Még rosszulléte előtt adott interjút a XXI. század című műsorban, ahol többek között arról is mesél, miért nehéz humoros színésznek lenni. 

Ma ünnepli 75. születésnapját Gálvölgyi János. A színészt sokan szeretik, sokan aggódtak, mikor kórházba került, és sokan lélegeztek fel, amikor kiengedték, s hazatérhetett családjához.

A XXI. század című műsornak adott interjújában többek között arról is beszélt, miért olyan nehéz humoros színésznek lenni, s miért nem akart soha a Vidámszínpad társulatának tagja lenni, annak ellenére, hogy a legnagyobbak hívták, többször is a teátrumba. A színész szerint a vicces színészeket lenézik, mindig is lenézték: "Onnan már nincs visszaút" - állítja a művész.

Budapest, 2015. április 30. Gálvölgyi János Charles szerepében Noël Coward Vidám kísértet című bohózatának próbáján a budapesti Játékszínben 2015. április 30-án Forrás: MTI/Kallos Bea

Gálvölgyi úgy érzi, ha valakitől, akkor Darvas Ivántól sokat kapott, emberileg és szakmailag is.

"Ha az én színházi életemben valamilyen pozitív dolog felfedezhető, ahhoz tessék odaírni, hogy Darvas Ivántól van" - mondta a néhai színész kollégájáról, aki lehetőséget adott neki, hogy komoly darabokban játszhasson.

Gálvölgyi János a pályájáról, annak eredményességéről, a sikerről pedig azt vallja:

"Aki megkérdőjelezi az elmúlt 55 évemet... Hát, ha abból az 55 évemből, ha átszámítom órákra, az órákat percekre, ha abból az irgalmatlan percmennyiségből adtam 5 embernek 3 percet az életében, akkor nem volt hiába ez az 55 év, akkor nem csináltam olyan rosszul a dolgomat" - mondta el a színművész a beszélgetésben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.