„Nem érdekelt, hogy sokan furcsán néznek rám a munkám miatt!” – interjú Dévényi Natáliával

Dévényi Natália, a ShenMen Piercing tulajdonosa
Farkasné Meder Csilla
piercing alternatív gyógymód az egészség hete
Vannak, akik hisznek benne, mások szkeptikusabbak lehetnek, azonban a gyógyító piercinget viselők pozitív visszajelzései mégis önmagukért beszélnek. A ShenMen Piercing® alapítójával, Dévényi Natáliával beszélgettünk az egészség hete kapcsán, aki elmesélte nekünk, miként képes gyógyítani egy fülben lévő aprócska ékszer.

 

Mi motivált a piercingek elkészítésében?

Mindig csodáltam azokat az embereket, akik sokra vitték az életben, én is hasonlóan sikeres életre vágytam. Először sminktetováló iskolám volt, ahol több, mint ötszáz tetoválót oktattam az évek alatt. Azonban egy idő után azt éreztem, hogy unalmassá válnak számomra a mindennapok, nem leltem már örömömet a szakmában. 

Mindig tudtam, hogy a segítségnyújtás az én hivatásom, de más formában. 

Évekkel ezelőtt felfigyeltem egy elém bukkanó cikkre az interneten, amely egy amerikai újdonságot mutatott be a, „daith és anxiety”-t, azaz a migrén és a szorongás elleni piercinget. Itt kezdődött minden.

Hogyan tanultad meg a készítési folyamatot?

Lenyűgözött az, amit a közérzet javító piercingek jótékony hatásairól olvastam, s tekintettel arra, hogy mindig is vállalkozó szellemű nő voltam, arra a döntésre jutottam, hogy én bizony odarepülök, és megnézem, ha pedig szükséges, megtanulom, mégis hogyan lehet egy ilyen piercinget elkészíteni. Végül eljutottam Amerikába három napig tanultam, gyűjtöttem az információkat. Miután hazatértem, elkezdtem megvalósítani mindazt, ami a termékek elkészítéséhez szükséges. Nem volt egyszerű!

„Hiszen amellett, hogy rengeteg pénzt, időt, energiát emésztett fel és még a tesztelési folyamatot is bele kell számolni, sokan úgy vélték, megbolondultam, amiért a sminkiskolám vezetése helyett piercingeket szeretnék értékesíteni. A szemem előtt azonban csak az lebegett, hogy képes vagyok rá!”

A piercingekre tehető ékszerek.
A piercingekre tehető ékszerek.

Hogy zajlott a készítési és a tesztelési folyamat?

„Az empirikus tanulásban, azaz a tapasztalaton alapuló munkában, fejlődésben hiszek! Ez azt jelenti, hogy az első négy hónapban 600 ingyen piercinget szúrtam, a vendégektől csupán annyit kértem, mondják el tapasztalataikat a hatást illetően.”

Amikor összeállt a fejemben, pontosan mit szeretnék alkotni, elkezdtünk a termékek kivitelezésén dolgozni. Sok bakival és téves elképzeléssel találkoztunk, milliókat költöttünk tesztelésre, mire megalkottuk a tökéletes termékeket. Érdekességek például:

„Angliából hozattuk a tűket, mert pontosan tudtuk, hogy ezek az alapanyagok biztosan nem roncsolják a porcot, miközben szúrom a piercinget, ugyanis egy aprócska vágás keletkezik a fülön, ami hamarabb is gyógyul. Az orvosi fém esetünkben nem biztonságos, mert kopik, elveszti a színét, nem tesz jót a fülnek. Helyette implant minőségű titánium, vagy 14 karátos arany alapúak a piercingek, ezek az alapanyagok tapasztalatainkból kiindulva a legjobbak a piacon.”

Miután megérkeztek az első szuper visszajelzések, s észleltem, hogy nagyon kevés a negatív visszacsatolás, teljesen belelkesültem, tudtam, itt és most nem hagyhatom abba a sok milliós beruházáson alapuló vállalkozást, amely lehet, hogy több százezer embernek segíthet mindenféle betegség és fájdalom kapcsán.

@shenmen_piercing Edit jött el hozzám a Szolnoki kitelepülésünkre. Edit állandó ízületi fájdalmakkal küzd, nézd meg ebben a videoban, hogyan enyhülnek a fájdalmak azonnal a szúrást követően. #devenyinatalia #izuletifajdalom #eredetishenmenpiercing #shenmenpiercingmagyarorszag #eredeti #eredetishenmen #fy #fyp #foryouba #nekedbe #nekedbelegyen ♬ eredeti hang - Az eredeti ShenMen piercing

Mire használhatók ezek a piercingek?

Háromféle terméket szúrok. A legelső termék sokféle lelki és fizikai problémára alkalmazható, például: stressz, szorongás, depresszió, reflux, ízületi fájdalmak, allergiák, változókori problémák, látás és hallásgondok, ADHD, figyelemzavar, menstruációs görcsök. A második kifejezetten a fejfájást szünteti meg, minden típusú fejfájással kapcsolatos problémára megoldás lehet. A DéNa pedig egyfajta hatásfokozó, amelyet csak azoknak ajánlunk, akiknek már van egy vagy két darab piercingjük. A ShenMen® egy igazi Jolly Joker, mert pontosan oda és úgy hat, ahogyan az adott szervezetnek arra szüksége van.

Min alapszik a piercingek hatása?

„Teszünk valamit, hogy a lélek újra jól érezze magát a testben.”

Tudományos, egzakt bizonyíték egyelőre nincs a gyógyító hatásra, azonban a tények mégis önmagukért beszélnek a közérzet javító ékszerek kapcsán:

„Már több, mint 52.000 piercing tulajdonosán tudtam segíteni mindenféle közérzeti probléma kapcsán, legyen az testi vagy lelki.”

Sokan összetévesztik az akupunktúrás kezeléssel, pedig nem az. Több, mint 180-féleképpen ha"tott már, rengeteg pozitív visszajelzésem van. A legfontosabb, hogy nem én mondom meg, miként és hogyan hat, mi fog történni, hanem a vendég meséli el saját szavaival mit tapasztal. Mi ezeket a tényeket vesszük alapul, ebből töltekezem és táplálkozom. Sajnos sokan összetévesztik az akupunktúrán alapuló gyógyítással, azonban nem erről van szó.

Igen, sokan összetévesztik az akupunktúrás kezelésekkel. Tehát nem az?

Testünkben 361 akupunktúrás pont található. Az akupunktúrának a fő elve az, hogy kettő db pont között legalább fél centi távolságnak kell lennie minden irányból ahhoz, hogy azokat a pontokat tökéletesen lehessen lokalizálni. Erre a fülön nincs lehetőség, hiszen körülbelül 0,1 milliméternyi hely sincs két pont között, tehát lehetetlen lenne pontosan eltalálni minden egyes pontot tökéletesen, hogy működjön. A WHO sem ismeri el a fülakupunktúrát, pontosan emiatt. Ezért tehát bátran állítom, nem akupunktúráról beszélünk.

Hogyan kell elképzelnünk a folyamatot, amikor belekerül az ember fülébe ez a piercing? Fájdalmas a „beavatkozás”?

„Mindenki attól fél, hogy fájni fog. Azonban a piercinget szinte nem is érzik, szerencsére csupán egy tized másodpercig érezhető a szúrás, az évek alatt igyekeztem nagyon finomítani a „beavatkozáson”.

A Migrén piercing kissé kellemetlenebb, de szintén egy pislogásig tart és a fájdalom mértéke alacsony.

A folyamat nagyon gyors: elsőként a vendégek kitöltenek a helyszínen egy űrlapot, ott minden adatot pontosan megadnak magukról, a problémájukról. Ezt követően megbeszéljük, mit szeretne pontosan, majd lefertőtlenítjük az adott területeket, s itt jön képbe a fájdalom csillapítására a fagyasztó spray. Meggátolja, hogy nagyon érezhető legyen az a tizednyi másodperc is, amíg beszúrom a piercinget. Az egész folyamat nem több, mint fél óra.

Van-e olyan történet, amely nagyon szívbemarkoló és mélyen érintett téged munkád során? Amit a vendégek meséltek, vagy személyesen megtapasztaltad velük?

Mindig megérintenek a gyermekek és a kerekesszékes vendégek történetei. Sok esetben nem is kívánok elkérni egy forintot sem, amikor megismerem a háttértörténeteket, példaképpen a kerekesszékes vendégek, akik az online időpontfoglalóban kérhetik piercingjeiket teljesen díjmentesen. 

A várandós édesanyák sikere is mindig szívhez szóló, nem egy esettel találkoztam már, amikor hónapok, akár évek próbálkozásai után a piercingek beszúrását követően sikerült a babaprojekt.

 Nagy büszkeségem, hogy van is egy gyerkőc, akit utánam Natáliának neveztek el.

Ha csak egyetlen mondatot lehetne üzenni leendő vendégeidnek, mit üzennél nekik?

Mindig kihangsúlyozom, hogy nem orvos vagyok, ami azt jelenti, ha valakinek komoly tünetei vannak, vagy valamilyen betegséggel küzd, vizsgáltassa ki magát! Én mindig az utolsó mentsvár vagyok az emberek számára, ha valaki már mindent megpróbált és sajnos nem segített semmi, akkor adjon egy lehetőséget ennek az alternatív módszernek is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.