agyhártyagyulladás végtag amputáció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Üszkösödni kezdtek a végtagjai annak a hároméves kislánynak, aki agyhártyagyulladás miatt került kórházba. Hogy a vérmérgezést megállítsák, az orvosok végül mind a négy végtagját amputálták.

Szülei teljesen megrémültek, amikor a hároméves Charlotte Nott egész testét piros kiütések borították be. A kicsit azonnal kórházba szállították. Az orvosok megállapították, hogy a kislánynak agyhártyagyulladása van, és több szerve is rendellenesen működik, ezért haladéktalanul megkezdték a kezelését.

Hiába küzdöttek azonban öt napig, hogy megállítsák a betegség terjedését, a brit kislány végtagjai üszkösödni kezdtek. Végül - mivel más megoldást nem láttak -, az orvosok kénytelenek voltak amputálni a kislány karjait a könyökízületektől, valamint lábait a térdízületektől kezdve. "Négy napon keresztül úgy tűnt, Charlotte nem éli túl. Én csak ültem az ágyánál, és azt mondogattam, hogy mennyire szeretjük őt" - emlékezett vissza Mrs. Nott, az édesanya.
Az operáció után a kislánynak 24 órás felügyeletre volt szüksége, ezért anyja végig vele maradt. "Amikor Charlotte kérdezgeti, hogy mi történt a kezével és a lábával, mindig csak annyit mondok, hogy beteg lett és el kellett vinni őket" - fűzte hozzá Mrs. Nott.

Protéziseket kap, amivel akár biciklizhet is

A kislány már sokkal jobban van, nagyon bátran viseli a történteket. Bár művégtagjai még nem készültek el, már most megtanulta, hogyan vegye a szájába a ceruzát, hogy rajzolni tudjon.
"Karácsonyra egy biciklit kapott, de még sosem próbálta ki. Reméljük, a protézisekkel majd ez is sikerül" - mondta az anyuka. Bár az egész család nagyon aggódik, hogy az iskolában csúfolni fogják lányukat, vagy olyan dolgokat szeretne majd csinálni, amire nem lesz képes, örülnek, hogy túlélte a betegséget. "A legfontosabb, hogy a mi kis angyalkánk velük van" - tette hozzá az édesanya.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.