Vegán glutén- és cukormentes kölesfánk

köles Makifood recept fánk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még tart a farsangi szezon, amikor gátlástalanul lehet lakomázni - és érdemes is, hiszen ezt a húsvétig tartó böjti időszak követi. A következő recept vegán, gabonából készül, cukor sincsen benne, röviden sütjük olajban, szóval a fánkok egészséges változatának is kikiálthatjuk.

Vegán glutén- és cukormentes kölesfánk



Hozzávalók:



- 1 csésze főtt köles
- 1/2 csésze sötét mazsola, durvára vágva
- 1/2 csésze kókuszreszelék
- csipet só
- kevés víz
- olaj a sütéshez

Elkészítés:



Keverjünk össze minden hozzávalót egy tálban - ha túl száraznak találjuk, adjunk hozzá egy kevés vizet. Formázzunk gömböt belőle, lapítsuk egy kicsit ki, és a közepére nyomjunk egy kis mélyedést. Süssük olajban közepes hőfokon, amíg aranybarna lesznek.

Videónkban megnézheted, hogyan készítsd el!


http://videa.hu/flvplayer.swf?v=vx7jRljZ6nrJVIA3

Tudtad?



Az Origo Borbár ajánlata: Maurus móri félédes Cuvée 2006



A fánkok édességét a mazsola adja, illetve a kókusz egyedi íze. Tekintve, hogy nem túl édes süteményről van szó, a hozzá ajánlott bornak sem kell feltétlenül édesnek lennie. Választhatnánk egy kései szüretelésű könnyű fehérbort is, ám inkább a félédes borok irányában keresgéltem, és ezek közül is egy friss, üde savtartalmú, igen gyümölcsös bort próbáltam keresni, melynek édessége szépen egyensúlyozza a fánok ropogósságát és mazsolás-kókuszos ízeit. A választás így egy móri házasításra esett, a Maurus pincészettől. A bor alapjegyeit Királyleányka, Tramini és Rajnai rizling adják, melyek friss, üde, könnyű fehérbort adnak. Az érlelés során hozzáadott mustkoncentrátum pedig kellemes édességet biztosít, mely csodálatosan kiegészíti a desszertünket.


Makifood főzőiskola

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!





Így fogyj édességgel, bűntudat nélkül!http://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110201-fogyokuras-edesseg-a-gyumolcskosar-receptje.htmlOlaszos csirkeragu gazdagon, Jamie módrahttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110128-olaszos-csirkeragu-jamie-olivertol.htmlNaphal papírcsomagocskákban ázsiai módrahttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110126-naphal-papircsomagocskakban-azsiai-modra.htmlFilléres finomságok: illatos fahéjas csiga kelt tésztábólhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110121-fahejas-csiga-receptje.htmlFilléres receptek: melegítő leves sült zöldségekbőlhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110120-filleres-fuszeres-zoldsegleves.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.