Így lehetsz szédítően jó az ágyban! - Eláruljuk, mit egyél

gyümölcsök vágyfokozó fűszerek ételek libidó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem kell afrodiziákumok után kutatnod, ha úgy érzed, nem vagy elég aktív az ágyban. Elég olyan ételeket fogyasztanod, melyek a megfelelő hormonok termelődését serkentik.

A kiegyensúlyozott táplálkozás nemcsak az egészséged és az alakod miatt fontos, hanem a libidód szempontjából is. A megfelelő táplálkozás ugyanis létfontosságú az olyan hormonok termeléséhez, amelyek fenntartják a szexuális vágyat. Ezért, ha mostanában úgy érzed, utóbbi hagy némi kívánnivalót maga után, lehetséges, hogy egyszerűen csak rosszul táplálkozol.

Thinkstock
Thinkstock

Minél több dopamint!

Először is fontos, hogy olyan élelmiszereket tartalmazzon az étrended, melyek növelik a szervezeted dopamin-termelését. A dopamin ugyanis"boldogsághormon", ami kémiai kapcsolatban van a boldogság és a vágy érzésével. Minél magasabb a szervezeted dopaminszintje, annál erősebb a szexuális vágy is.

A dopamin termelését segítheted vörös húsok, olajos halak, tojás, túró, bab, borsó, tej, búzacsíra, cékla és banán fogyasztásával. Egyél sok friss gyümölcsöt és zöldséget is, mivel a vitaminok is segíthetik a dopamin termelését. Fűszerek közül használj minél több bazsalikomot, fekete borsot, cayenne borsot, chilipaprikát, köményt, édesköményt, lenmagot, fokhagymát, gyömbért, mustármagot, rozmaringot, szezámmagot, tárkonyt és kurkumát. Bár az alkoholfogyasztás nagy mennyiségben nem tesz jót az egészségednek, egy pohár vörös- vagy fehérbor néha belefér, ami, hasonlóan az említett ételekhez, szintén növeli a dopamin termelését.


Tomboljanak a hormonok!



Thinkstock
Thinkstock

Vágyölő ételek és italok - kerüld őket!

Az alkohol alapvetően csökkenti a nemi hormonok termelését, ezért jobb elkerülni. Persze, ha egyszeri alkalomról van szó - például az említett egy pohár borról egy este -, akkor pontosan ellenkezőleg működik, a fent említett dopamintermelést fokozza.
A koffein viszont kis mennyiségben is csökkenti a nemi vágyat. Lehet, hogy nehezedre esik kiiktatni a kávét az életedből, de gondolj arra, hogy a jobb szex majd kárpótol érte.

A rostban gazdag táplálkozás fontos és egészséges, a rostok azonban csökkentik az ösztrogén felszívódását, ezért érdemes egy kicsit kevesebb rostos ételt fogyasztanod. Végül pedig itt egy újabb érv a dohányzás ellen: a nikotin sok káros hatása mellett a szexuális étvágyat is csökkenti.

Így fogyj galandféreggel! - A legőrültebb diétákhttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110323-igy-fogyj-galandfereggel-a-legorultebb-dietak.htmlVV4: Egész Leányfalu retteg Béci és Gigi családjátólhttp://www.life.hu/hazitunder/20110323-vv4-lakohelyukon-rettegnek-beci-csaladjatol.htmlZavarba ejtő méret! Ilyen hosszú a világ legnagyobb kolbászahttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110321-zavarba-ejto-meret-ilyen-hosszu-a-vilag-legnagyobb-kolbasza.htmlA hálószoba színe árulkodik a személyiségedrőlhttp://www.life.hu/hazitunder/lakberendezes/20110321-a-haloszoba-szine-arulkodik-szemelyisegedrol.htmlNagyító alatt a cselédadóhttp://www.life.hu/hazitunder/20110318-nagyito-alatt-a-cseledado.htmlKiderítették, mennyire bonyolult a növények szexuális életehttp://www.life.hu/hazitunder/haziasszonytippek/20110318-sikerult-tobbet-megtudni-a-novenyek-szexualis-eleterol.htmlEgy darab szőnyeg keseríti meg az amerikaiak életéthttp://www.life.hu/hazitunder/20110318-egy-darab-szonyeg-keseriti-meg-az-amerikaiak-eletet.htmlPénisz alakú gumicukorral etetik Suri Cruise-t a szüleihttp://www.life.hu/hazitunder/gasztro/20110318-penisz-alaku-gumicukorral-etetik-suri-cruiset-a-szulei.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.