Egészséges a tízezer méter magasan született kislány

Oroszország légiutas-kísérő Moszkva szülés repülőgép kényszerleszállás nővér Anastasia Kozlova Harkov
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az orosz Anastasia Kozlova terhességének harmincadik hetében járt, amikor felült az Aeroflot egyik járatára. Kislánya azonban a felszállást követő 25. percben úgy döntött, itt az ideje, hogy világra jöjjön.

Amikor elfolyt a magzatvíz, a személyzet a repülőgép hátuljában fektette le az asszonyt, a pilóta pedig megkezdte a kényszerleszállást Harkov repterére. A négygyermekes anyuka és a koraszülött szerencséjére a gépen utazott egy masszőrként dolgozó, de nővér végzettségű fiatal nő is.

A kicsi életét a 23 éves Sofia Biryukova mentette meg, aki a 12 perces vajúdást és a zökkenőmentes landolást követően észrevette, hogy a kislány nem lélegzik. "Tudtam, hogy ilyen esetekben a szülészek egy speciális eszköz segítségével folyadékot pumpálnak ki az újszülött szájából, hogy szabaddá tegyék a légutakat. Mivel nem volt kéznél elektromos pumpa, a számmal kellett kiszívnom a nyálkát" - olvasható a Kulfold.ma.hu oldalon.

Miután Sofia kiszívta a nyálkát, szájból szájba lélegeztette a picit és gyengéden masszírozta a mellkasát. A kislány végül megmozdult, vett egy mély levegőt és halkan felsírt. A mindössze 1,05 kilogrammos csecsemőt és az édesanyát is kórházba szállították, mostanra pedig mind a ketten kielégítő állapotban vannak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.